Britanci iščejo lastnika stoenke

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia
Neverjetno, a resnično. V Veliki Britaniji obstaja klub ljubiteljev zdaj že pokojne znamke Zastava in njenih avtomobilov. Njegovi člani želijo na vse pretege stopiti v stik z lastnikom redkega modela legendarne "stoenke".
Oglej si celoten članek

Ko je bila Zastava na vrhuncu, je svoje avtomobile med leti 1981 in 1993 prodajala tudi v Veliki Britaniji in v ta namen celo prestavila volan na desno stran.

Razumljivo prav veliko takšnih vozil danes ne tlači več asfalta na Otoku. Po poročanju 24sata.rs je danes v Veliki Britaniji še 122 jugotov in stoenk, v voznem stanju pa le še 54.

Ian Macaulay je klub ljubiteljev Zastave ustanovil potem, ko je spoznal, kako redek avtomobil je kupil svojemu sinu, ki ga je zaželel naučiti voziti na priložnostni kripi. Za juga namreč sploh ni našel rezervnih delov, zato se mu je porodila ideja, da bi ustanovil klub in vanj povezal lastnike stoenk in jugotov, ki se sedaj redno družijo in razstavljajo svoje večinoma obnovljene lepotce.

Le kdo jo ima?

Člani kluba so nedavno izvedeli, da je nekdo v okraju Neterton opazil dotlej še nepoznano stoenko, letnik 1983. Gre za zelo redek avtomobil, saj naj bi zobu časa in jezi lastnikov do danes uspelo kljubovati le še sedmim primerkom. Upajo, da ne bodo prepozni.

Sicer pa imajo člani kluba smele načrte. Kmalu naj bi pripravili srečanje vseh zaposlenih v nekdanjem britanskem predstavništvu Zastave, leta 2013 pa želijo z avtomobili obiskati njihovo rodno mesto Kragujevac.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.