Brutalni avto z Balkana

Foto: bild.de
Foto: bild.de
Na avtomobilskih straneh enega vodilnih nemških spletnih portalov Bild.de so kot glavno novico izpostavili novi športni superšportni avtomobil slovenskega proizvajalca Aljoše Tuška, renovatioT700, in mu namenili hvalospeve.
Oglej si celoten članek

Pozornost pritegne že naslov članka "Brutalni stroj iz Balkana", v nadaljevanju pa je novinar zapisal, da gre za slovenski superšportni avtomobil, ki bi znal kmalu tekmovati z najboljšimi ferrariji in porscheji.


Poleg prvih skic so o modelu T700 zapisali, da gre za izjemno lahek avtomobil z maso nižjo od ene tone, pod motornim pokrovom katerega se vrti sredinsko umeščen motor z okoli 520 kilovati moči (okoli 700 KM).

Nemci pišejo, da bo hitrejši od prvega Tuškovega avtomobila T500, ki ga bo moč za okoli 275 tisoč evrov kupiti že letos poleti. Cena za novinca, ki naj bi bil na voljo v dveh različicah, civilni in dirkalni, še ni znana, več o novem slovenskem stroju pa si lahko preberete v pogovoru Aljoše Tuška za zurnal24.si tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:49 5. April 2013.

    Kva pa govoriš? Balkan je Balkan, Balkanski polotok je Balkanski polotok! Nalov je: Der Brutalo vom Balkan in NE Der …

  • t16
    22:51 3. April 2013.

    mogoče passti malo zemljevid pogledat, smo del balkanskega polotoka

  • 22:04 3. April 2013.

    Ja ja kaj še! Avto iz Balkana!! Kot vedno, natančni Nemci si naj ogledajo zemljevid. Geografija nezadostna, bimbo, ki si …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.