Cadillacovo zadnje oko nadomešča ogledalo

Foto: Cadillac Cadillacovo vzvratno ogledalo Foto: Cadillac Cadillacovo vzvratno ogledalo Foto: Cadillac Cadillacovo vzvratno ogledalo Foto: Cadillac Cadillacovo vzvratno ogledalo Foto: Cadillac Cadillacovo vzvratno ogledalo
Cadillac bo "naravno" sliko na vzvratnem ogledalu zamenjal z zajemom videa v visoki resoluciji, ki bo po prepričanju tovarne precej povečal varnost.
Oglej si celoten članek

Model CT6, ki ga bodo predstavili takoj po novem letu na salonu v Detroitu, bo prvi Cadillacov avto, pri katerem bodo uporabili novo tehnologijo projekcije video slike v vzvratno ogledalo oziroma na zaslon, ki ga bo nadomestil. Kamera na zadnjem delu avta bo namreč zmogla prenesti sliko v resoluciji 1280x240 točk, ki vidno polje nazaj poveča kar za trikrat v primerjavi z dosedanjo "naravno" sliko, kot jo vidi voznik ob pogledu v ogledalo.

"Slika bo približno v takšnem kotu, kot da bi vozili kabrioleta z odprto streho," pravi glavni inženir CT6 Travis Hester. Poleg povečanega vidnega polja naslonjala zadnjih sedežev ali stebrički sedaj niso več napoti vidnemu polju voznika, precej se zmanjša delež mrtvih kotov okoli vozila. Tudi je takšna slika boljša in manj utrudljiva za voznikove oči, trdijo v tovarni, saj bolj prepreči bleščanje v pogojih slabše vidljivosti. 

Seveda se pojavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko se kamera zapaca? Tudi na to so pri Cadillacu pomislili. Kamera je prevlečena s posebnim hidrofobičnim nanosom, ki ne glede na vozne razmere odbija vso nesnago.

Vseeno pa bo voznik lahko kadarkoli TFT zaslon pospravil v okvir ogledala, in uporabljal običajno elektrokromatsko vzvratno ogledalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.