Čelada, ki se jo ob nesreči razstavi

Foto: Voztec
Foto: Voztec
Podjetje Voztec, specializirano za izdelavo motorističnih čelad, je predstavilo zanimiv prototip čelade, ki naj bi se za uporabno izkazala predvsem v primeru prometnih nesreč.
Oglej si celoten članek

Voztecova čelada je namreč oblikovana tako, da bi lahko v nujnih primerih ponesrečenemu motoristu sneli zgolj sprednji del čelade, medtem ko naj bi del v zatilju ostal na njegovi glavi, s čimer bi lahko preprečili nove poškodbe ob imobilizaciji, ko je treba ponesrečencu sneti čelado. Koncept naj bi bil namenjen tudi jahačem, gasilcem, vojski in celo igralcem ameriškega nogometa. Čelada je trenutno še v fazi testiranj, Voztec pa že išče vlagatelje, ki bi bili pripravljeni v izdelek investirati svoj denar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.