Cene pnevmatik dol, menjava stane enako

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Čakalna doba za menjavo pnevmatik bo v petek in soboto nekajkrat daljša, kot je to primer danes, pravijo vulkanizerji.
Oglej si celoten članek

15. november je zakonsko določeni rok, ko moramo imeti na vozilih zimske gume ali letne v kombinaciji s snežnimi verigami.  Kljub temu veliko voznikov na menjavo pnevmatik čaka do zadnjega trenutka.

V petek in soboto bo pri vulkanizerjih gneča

"Na dan zamenjamo 50 do 60 pnevmatik," pravi Damijan Kos iz AMZS Ljubljana, kjer največjo gnečo pričakujejo v petek in soboto, tik pred tem, ko je zakonsko določeno, da morajo biti vozila opremljena z zimsko opremo.

V AMZS Ljubljana je danes čakalna doba tri ure, pri Vulkanizerstvu Boltez v Kranju do pol ure, v Avtoservisu Zaverski (Vulco) v Mariboru do uro in pol. Pri vseh treh vulkanizerjih pravijo, da bo v petek in soboto čakalna doba nekajkrat daljša.

Foto: Istock photo Vulkanizer

Slabši avto, slabša pnevmatika

V avtoservisu Zaverski opažajo, da se predvsem tisti, ki vozijo manjše in starejše avtomobile in na leto naredijo manj kilometrov, odločajo, da pnevmatik ne menjavajo, ampak imajo nameščene kar letno-zimske pnevmatike. Češ, da se v star avto ne izplača investirati veliko denarja.

Nasprotno v AMZS centru Ljubljana opažajo, da se sploh tisti vozniki, ki na leto prevozijo 15.000 kilometrov in več, odločajo za nakup pnevmatik višjega cenovnega razreda.

Cene pnevmatik so se znižale

Pri vseh treh vulkanizerjih so nam dejali, da so cene storitev, torej menjava, centriranje in hranjenje pnevmatik, ostale enake kot lani, medtem ko so cene za nakup pnevmatik nižje, ker je cena na trgu padla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.