Chevrolet bolt želi stresti množice

Foto: Chevrolet Chevrolet bolt Foto: Chevrolet Chevrolet bolt Foto: Chevrolet Chevrolet bolt Foto: Chevrolet Chevrolet bolt Foto: Chevrolet Chevrolet bolt
Chevrolet bolt je uradno predstavljen v serijski različici. Avto kompaktnega razreda, ki namerava elektrificirati množice.
Oglej si celoten članek

Očitno bodo avti odslej premiere doživljali tudi na tehnoloških sejmih. Chevrolet je namreč svoj popolnoma novi model električnega vozila bolt predstavil na sejmu elektronike CES v Las Vegasu. 

Po mnenju Chevroleta je torej bolt tako napredna tehnološka stvarca, da si zasluži pozornost med televizijami 8K, IoT napravami in vsem ostalim, od česar se šibi letošnji CES. 

Bolta bi najlažje opisali kot glavnega tekmeca BMW i3, a za znatno nižjo ceno. V ZDA naj bi ta znašala pod 30.000 dolarjev, kar je preračunano pod 28.000 evri. Jasno je torej, da namerava bolt nagovarjati precej široko publiko potenacialnih kupcev, ki so že pripravljeni prestopiti na povsem električni pogon.

Serijski bolt je precej podoben tistemu, kar je napovedoval že lanski koncept, le malce višji je, da je pridobil več notranjega prostora, nekaj je tudi oblikovnih sprememb.

Veliko gedžetov

Večino detajlov o avtu so sicer še prihranili in jih bodo pri Chevroletu delili z javnostjo naslednji teden, ko se prične pravi avtosalon v Detroitu. Je pa jasno, da bo v njem 10,2-palčni prilagodljivi zaslon, kamera namesto vzvratnega ogledala, 360-stopinjski pogled, aplikacija za nadzor nad avtom na daljavo, navigacija, ki bo upoštevala doseg baterij ...

Moč motorja še ni znana, naj pa bi imel doseg več kot 320 kilometrov, kar je bistveno več, kot zmore ta hip znatno dražji i3. Kako bo z boltovo prodajo v Evropi, je za zdaj še preuranjeno govoriti, saj je znamka pred časom ugasnila večino svojih operacij na Starem kontinentu. Morda ga bodo lansirali prek svoje sorodne znamke Opel tako kot smo že videli pri voltu - amperi. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.