Chuck Norris med radarji že pošilja položnice

Foto: Proizvajalec Radar prikolica Foto: Proizvajalec Radar prikolica Foto: Proizvajalec Radar prikolica Foto: Proizvajalec Radar prikolica
Prehitri vozniki na avtocesti A3 v bližini Offenbacha v Nemčiji so na svoje naslove dobili "drage fotografije“. Posnel jih je nemški super radar, ki je skrit v prikolici z registrsko oznako in varnostnim trikotnikom.
Oglej si celoten članek

Sistem se imenuje "Enforcement Trailer" in je proizvod podjetja Vitronic iz Wiesbadena. Poleg drugačnega videza se od preostalih radarjev razlikuje tudi po tem, da je prevlečen z ohišjem iz jekla in je odporen na krogle iz strelnega orožja. Sistem ima tudi alarm, kot zaščito pred jeznimi vozniki.

Radar/kamera je namenjena za merjenje hitrosti na nevarnih cestnih odsekih v bližini mest, kjer potekajo dela na cesti, šol, vrtcev ...

Sistem je opremljen s senzorji in modemom, je mobilen in deluje brez človeške pomoči. Podatki se beležijo direktno v policijski center, baterije pa omogočajo pet dni neprestanega delovanja in snemanja prehitrih voznikov.

Večopravilni sistem

Sistem ne beleži le hitrosti, pač pa prepozna različna vozila glede na njihovo velikost in tako ve tudi to, ali neko vozilo vozi po določenem odseku ceste kljub prepovedi prometa za določeno kategorijo vozil. Hkrati snema več prometnih pasov, na obeh straneh cestišča.

Pri podjetju so zatrdili, da v Franciji že uporabljajo okoli 250 sistemom radar/kamera, cena za posamezni sistem je okoli 150 tisoč evrov. Nemci računajo, da bi lahko njihov sistem uporabljali povsod po Evropi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 12:28 11. Avgust 2016.

    Kakšen avtopilot...tvoja pamet je vse, kar rabiš. Vse omejitve? Saj je samo ena: hitrost. Če se voziš po omejitvah, te …

  • 15:06 10. Avgust 2016.

    od nečesa pa mora živet država,...

  • 10:04 10. Avgust 2016.

    To ni pošteno. Če bo pošiljanje položnic tolk avtomatizirano, se kmalu sploh ne bo dalo več vozit brez avtopilota ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.