Citroën DS3 cabrio

Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio Foto: Citroën Citroën DS3 cabrio
Na spletu so na ogled prve uradne fotografije kabrio različice citroëna DS3. Čeprav so v javnost v preteklih mesecih prihajale informacije, da naj bi se imenoval DS3 airflow, pa so ga Francozi poimenovali preprosto DS3 cabrio.
Oglej si celoten članek

Zlaganje strehe je podobno rešitvi iz Fiatovega modela 500C.

Popolno zaprtje platna vzame le 16 sekund, to operacijo pa je možno opraviti do hitrosti 120 km/h. Odpiranje in zapiranje platna upravlja stikalo v stropni konzoli. To stikalo omogoča odpiranje platna v 3 položaje: vmesni položaj, vodoravno odpiranje in popolno odpiranje. Tudi v položaju vodoravnega odpiranja se platno nahaja za potniki, ki uživajo v popolnoma prostem razgledu. Njegova zložljiva streha bogati možnosti osebnega oblikovanja in ponuja troje platen: črno, modro (Bleu Infini) in platno z monogramom DS.

DS3 cabrio je za 25 kilogramov težji od standardnega modela DS3, prtljažnik ima volumen 245 litrov, v njem pa je prostora za pet potnikov. Pri Citroënu izpostavljajo tudi zadnja LED-svetila in estetsko kromirano letvico na prtljažniku.

Javnosti bo prvič na ogled na avtomobilskem salonu v Parizu. Proizvajajo ga v tovarni Poissy v Franciji, na trg pa bo prišel v začetku leta 2013. Že takoj ob začetku prodaje bo imel izvedenko z izpustom le 99 g CO2/km.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.