Citroën predstavil novi C5

Foto: Žurnal24 Novi C5 je v primerjavi s predhodnikom večji in prostornejši. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Citroën je predstavil novo generacijo modela C5, in sicer v limuzinski in karavanski različici. Prodaja obeh različic se bo začela šele po koncu avtosejma v Bruslju januarja prihodnje leto.
Oglej si celoten članek

Nova generacija bo nasledila model, predstavljen leta 2000. Prodaja aktualne različice je svoj vrhunec doživela že davnega leta 2002. Ko so predstavili karavana, je prodaja začela konstantno upadati, zato je nastopil čas za menjavo generacij. Na prvih uradnih fotografijah se nazorno vidi vpliv konceptnega kabrioleta C5 airscapa, ki je bil nedavno predstavljen na frankfurtskem avtosejmu. Med drugim je za bližnjo prihodnost najavljen prihod brezstrešne različice novega C5 s trdo, metalno streho. Novi C5 bo dostopen v treh različicah: limuzinski, karavanski in na koncu še kot kabriolet.



Nova generacija je zasnovana na PSA-jevi platformi 3, na kateri temeljita tudi citroën C6 in peugeot 407. Novi model bo z zunanjimi merami nekoliko večji od predhodnika. V dolžino meri 4,78 metra, v širino pa 1,86 metra. Medosni razmak je 2,82 metra, kar bi moralo zadostovati za prostorno notranjost; tudi za potnike na zadnji klopi. Vsekakor velja spomniti tudi na tretjo generacijo citroënovega hidravličnega podvozja, ki bo z možnostjo avtomatskega prilagajanja trdote amortizerjev odvisno od hitrosti vozila izboljšalo stabilnost in druge vozne sposobnosti avtomobila.

Motorizacija bo sestavljena iz treh bencinskih in nekaj dizelskih agregatov. Bencinsko ponudbo sestavljajo štiricilindrični motorji prostornine 1,8 (93 kW/127 KM) in 2,0 litra (105 kW/ 143 KM) in trilitrski V6 motor. Moč dizelskih motorjev bo od 81 kW/110 KM do 153 kW/208 KM, kolikor razvije novi HDI V6 motor. Za zaustavljanje novega C5 bodo skrbeli diski premera 330 milimetrov spredaj in 304 milimetrov zadaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.