Citroën predstavlja DS4

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Citroën bo na bližajočem se avtomobilskem salonu v Parizu predstavil nov model DS4, ki bo v prodajo prišel v drugem četrtletju leta 2011.
Oglej si celoten članek

Citroën bo z novim modelom obogatil ponudbo linije vozil DS, v kateri je še DS3. Prvič bo DS4 predstavljen na avtomobilskem salonu v Parizu. Francozi ga opisujejo kot vozilo, ki gre preko konvencionalnih pojmovanj in z neobičajno zgradbo ter stilom vzbuja senzacionalnost in prefinjenost.

Nova oblika karoserije združuje dinamičnost in ekskluzivnost s kompaktnostjo in vsestransko uporabnostjo. Z dolžino 4,27 m, rahlo povišan in z napetimi linijami, že od vsega začetka s svojim slogom napoveduje nove občutke pri vožnji. To novo doživljanje vožnje občuti predvsem voznik po zaslugi svojega mesta, narejenega po meri, v kombinaciji s panoramskim vetrobranskim steklom, ki mu ponuja nenavaden pogled na okolje, v katerem se premika. Z dolžino 4,27 m, širino 1,81 m in višino 1,53 m gre za kompaktno vozilo, ki z dinamično obliko karoserije vnaša vsestranskost in uporabne funkcije. Izziv predstavlja zlasti namestitev treh udobnih zadnjih sedežev, ki so dostopni prek skritih in stilsko usklajenih vrat, dodali so mu tudi obsežen prtljažnik (370 litrov) ter številna odlagalna mesta ...

Kar zadeva pogonske agregate bosta v ponudbi HDi dizelska motorja z 81 kW/110KM in 118 kW/160KM, kot bencinski motorji 1.6 VTi z 88 kW/120KM, 1.6 THP z 114 kW/155KM ter 1.6 THP z 147 kW/200KM in 275 Nm navora. Standardno bo kupcem na voljo šeststopenjski ročni menjalnik, za doplačilo pa bo na voljo še robotiziran ESG menjalnik. Temu je treba dodati še sistem start/stop, sistem regeneracije zavorne sile, sistem, ki voznika opozarja na vozila v mrtvem kotu ter tempomat z omejevalnikom hitrosti.

Družina DS naj bi se v prihodnje razširila še na modela DS2 in DS5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.