Citroën spacetourer 4x4 Ë želi nekam visoko

Foto: Citroën Citroën spacetourer 4x4 Ë Foto: Citroën Citroën spacetourer 4x4 Ë Foto: Citroën Citroën spacetourer 4x4 Ë Foto: Citroën Citroën spacetourer 4x4 Ë
Citroën spacetourer 4x4 Ë koncept je minivan za (zelo) aktivne družine in skupine.
Oglej si celoten članek

Pri Citroënu bodo poleg C-Aircross koncepta na skorajšnjem avtosalonu v Ženevi predstavili še en zanimiv koncept, ki bo prav tako očitno pristal v serijski proizvodnji. Spacetourer 4x4 Ë je nadgradnja, ki iz osnovnega enoprostorca-kombija ustvarja pravega avanturista. Že v imenu se skriva štirikolesni pogon, hkrati ima za 6 centimetrov višje podvozje. Konceptu so na fotografijah nadeli še dereze.

Pustolovec bo na voljo v vseh treh dolžinskih različicah, torej v 4,6-metrski XS različici, v klasični M in v XL podaljšani verziji, ki sprejme do devet ljudi. Za boljše občutje so notranjost odeli z zaplatami usnja, sedeži so dvobarvni, na zunaj so koncept ozaljšali s posebnimi maskirnimi vzorci.

V Ženevi bodo predstavili le XS različico s petimi sedeži, vanjo so vgradili dvolitrski dizelski motor s 110 kW (150 KM). Prenos je speljan prek šeststopenjskega ročnega menjalnika, od tam naprej do koles pa so vzeli stvari v roke pri družbi Automobiles Dangel, ki ima že tradicijo sodelovanja s koncernom PSA. Voznik bo lahko izbiral med različnimi tipi razporejanja moči, tudi z blokado razmerja.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.