Citroën ukinja enega svojih najbolj znanih modelov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Za Citroënovo kombilimuzino v tem hipu ni neposredne menjave, le še posredna.
Oglej si celoten članek

Kdor ni razumel, zakaj so pri Citroënu tako "pomehkužili" prej nabriti videz modela C4 cactus, ki so ga predstavili pred nekaj dnevi, bi mu moralo biti vse jasno ob tem stavku, ki ga je za Autocar povedal Xavier Peugeot, vrhovni šef produktnega načrtovanja pri znamki Citroën: "Trenutni C4 je sedem let star dizajn in morali smo sprejeti odločitev. Prenehali bomo z njegovo proizvodnjo, na njegovo mesto pa bo stopil C4 cactus."

Novi cactus C4 cactus nič več gizdalin

Cactus bo torej stopil v čevlje sicer večjega C4 in bo po novem kot kombilimuzina skušal konkurirati takšnim velemojstrom, kot so VW golf, seat leon, opel astra, hyundai i30, ford focus, peugeot 308 ...

Kdaj bodo Francozi predstavili naslednika C4, v tem hipu ni znano, to naj bi se zgodilo v prihodnjih treh do štirih letih. Peugeot je povedal le, da bo "nekaj svežega in drugačnega".

Citroen C3 aircross Citroen C3 aircross: Zakaj bi ga imeli raje kot konkurente?

Citroën je model C4 prve generacije poslal na ceste leta 2004 kot naslednika zelo uspešne xsare in še pred njo modela ZX. C4 pa niti v prvi, še manj pa nato v drugi generaciji, ki je sledila leta 2008 in je bila zgolj derivat prve, ni uspel ujeti tekmecev, pa čeprav je bil prav C4 (kupe različica) znan kot "morilsko" orodje v reli prvenstvu WRC, s katerim je Sebastien Loeb osvajal naslov za naslovom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • Ivo
    22:58 29. Oktober 2017.

    Pa ne ravno tega ukinit, ki ima edini, normalno, števec pred volanom...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.