Clarkson razkril podrobnosti novega šova

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V prvem odzivu na dogovor z Amazonom, za katerega bo ex-trio Top Geara odslej snemal avtomobilsko oddajo, se Jeremy Clarkson počuti, kot da bi iz dvokrilnega letala prestopil na vesoljsko ladjo.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, so Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond skupaj z nekdanjim vodilnim producentom oddaje Top Gear Andyjem Wilmanom pred nekaj dnevi najavili, da so podpisali pogodbo z ameriškim ponudnikom video vsebin na zahtevo Amazon. Pogodba, težka kar okoli 230 milijonov evrov, za prihodnja tri leta predvideva po 12 epizod na sezono. S tem so se končala večmesečna ugibanja, kje bodo gonilni člani ekipe, ki je ustvarjala najbolj gledano avtomobilsko oddajo na svetu, nadaljevali svoje delo, potem ko pri BBC po incidentu, ko je Clarkson februarja fizično obračunal z enim od producentov, niso več podaljšali pogodbe z njim.

"Službo imam, službo imam, službo imam! Spet nova pričeska, čiste kavbojke in testne vožnje!", je na svojem Twitter računu zapisal Richard Hammond.

James May pa: "Dobra novica! Dobil sem službo pri Amazonu. Slaba novica! Ostala dva tudi."

Emily Clarkson pa se je pošalila iz svojega očeta: "Mi bo sedaj dostavljal pakete?" Oče Jeremy ji ni ostal dolžan: "Ni te več v moji oporoki."

Brez pritiskov in brez reklam

Clarkson je v redni tedenski kolumni v Sunday Timesu prek vikenda pojasnil nekaj podrobnosti dogovora z britansko podružnico Amazona. Predvsem izpostavlja, da so pri Amazonu, ki je bil sicer še do nedavna znan predvsem po svoji internetni trgovini, sedaj pa se uveljavlja kot eden vodilnih ponudnikov vsebin na zahtevo, četverici prepustili povsem proste roke pri ustvarjanju oddaje, torej brez vsakršnih pritiskov od zgoraj, kot se je to dogajalo znotraj BBC. 

Clarkson še dodaja, da bo oddaja, ki bo naročnikom na Amazon Prime prvič na voljo prihodnje leto, povsem "britanski" šov brez vsakršnih prekinitev zaradi reklamnih blokov. Prav tako nova pogodba za voditelje ne vključuje nikakršnih konkurenčnih klavzul, poroča Digital Spy.

Ime nove oddaje sicer še ni znano.

Clarkson je svoje občutke sicer opisal, da se počuti kot da bi ravnokar zlezel iz dvokrilca in vstopil v vesoljsko ladjo. 

A odzivi dosedanjega občinstva so mešani. Naročnina na Amazon Prime, ki poleg filmov in oddaj na zahtevo nudi tudi dostop do glasbe in drugega, namreč stane okoli 100 evrov na leto. Piratski posel bo očitno cvetel še naprej. Prenovljena oddaja Top Gear (vključno s Stigom) ostaja v domeni BBC. Novi voditelj Chris Evans še ni razkril imen sovoditeljev. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.