Clarkson se je žalostno ločil od mercedesa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Jeremy Clarkson je prodal avto, na katerega je bil sila ponosen - mercedes-benz CLK AMG black series. Richard Hammond je že izrazil skrb za "reveža," ki ga je kupil.
Oglej si celoten članek

Nekdanji voditelj oddaje Top Gear Jeremy Clarkson je prek Twitterja sporočil, da se je ločil od avtomobila, zaradi katerega sta ga v oddajah često zbadala tako Richard Hammond, zagrizen privrženec porscheja 911, kot tudi James May, ki mu je posebej pri srcu fiat panda, pa tudi kakšen ferrari: "Žalosten dan. Pravkar sem prodal svojega AMG 'črnega'". 

Gre za mercedes-benz CLK "black series," ki ga je v oddajah Clarkson pogosto omenjal. Zaradi svoje brutalnosti je bil tudi sinonim za slavno Clarskonovo vpitje "Več moči, več moči!", saj je bil precej močnejši od serijskih mercedesov.

Na tvit so se vsuli komentarji sledilcev, mnogi med njimi so hiteli tolažiti slavnega voditelja, oglasil pa se je tudi Richard Hammond z zbadljivko na račun resničnega odnosa, ki da ga je imel Clarkson z avtom: "... če smo pošteni, bo še bolj žalosten dan za reveža, ki ga je kupil."

Foto: Twitter Tvit Zakaj se je Clarkson odločil prodati enega svojih draguljev iz garaže, ni znano, gotovo mu nekajmesečna brezposelnost po prekinitvi pogodbe z BBC še ni tako močno načela bančnega računa. Morda le ni mogel več prenašati stroškov, ki jih je imel z avtom, saj je ta za 100 km poti zahteval okoli 20 litrov goriva, pa še ekološko nezaželen je za London, kjer veljajo stroge omejitve glede izpustov avtomobilov. Lahko pa da je preprosto dobil predobro ponudbo, saj po mnenju poznavalcev avto zaradi redkosti v vsem tem času ni skoraj nič izgubil na vrednosti. Nov je bil vreden okoli 150.000 evrov (brez dajatev), Clarksonov pa naj bi imel na merilniku le kakih 20.000 kilometrov.

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz CLK AMG black series Mercedes-benz CLK AMG black series je sicer sila zanimiv avto. Pri uradnem športnem predelovalcu Mercedes-Benza AMG so ga izdelovali le v letu 2008, v Veliko Britanijo so jih denimo uvozili le 20. Vanj so vgradili izkušnje iz prvenstva DTM, svoj čas je bil to celo varnostni avto v prvenstvu F1.

Pod pokrovom razgraja V8 rokodelsko sestavljeni motor z močjo 373 kW (507 KM), ki nima nobenega skupnega sestavnega dela s klasičnim mercedes-benzovimi V8. Navora je 630 Nm in se prenaša na zadnji par koles. Za pretikanje med sedmimi prestavami skrbi sekvenčni menjalnik. Od 0 do 100 km/h se požene v 4,3 sekunde, najvišja hitrost je omejena na 300 km/h.

Zanimivo je Clarkson poleg imetništva "black series" vedno skrbno skrival ostale ključe svojega voznega parka. Ve se le, da se zadnje čase naokoli prevaža v "Lešnikovem" mercedes-benz S coupeju, s čimer očitno nadaljuje trdno vez z nemško znamko.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.