Cupra pokazala prvi 100-odstotno Cupra avto

Foto: Cupra
Foto: Cupra
Znamka Cupra, ki spada pod Seat, je razkrila svoj prvi samostojni model, našpičenega križanca.
Oglej si celoten članek

Imenovali ga bodo formentor, za zdaj pa nosi oznako koncepta, čeprav deluje že zelo serijsko. Javnost ga bo lahko v živo občudovala na marčevskem avtosalonu v Ženevi.

Formentor bo torej prvi model, ki ne bo zasnovan na podlagi katerega od Seatovih modelov. "Kupejevskega križanca" poganja kombinacija priključnega hibrida, ki zmore skupaj zajetnih 180 kilovatov moči (244 KM). Zgolj na elektriko naj bi avto lahko prevozil kakih 50 km z enim polnjenjem.

Foto: Cupra Cupra formentor koncept

Avto zaznamuje nizko težišče in ostre poteze z dvobarvno zunanjostjo in veliko športnimi dodatki. Zadnje luči potekajo od roba do roba. Po dolžini je formentor približno toliko velik kot model seat ateca. Notranjosti Španci še niso pokazali. 

Serijskega formentorja lahko pričakujemo prihodnje leto. Čeprav je "100-odstotno" zasnovan pri športni znamki, ni izključeno, da ne bi v prihodnosti videli tudi manj športne Seatove različice, piše Autocar. 

Formentor je sicer ime polotoka na otoku Majorka. Očitno bo torej tudi Cupra pri poimenovanju sledila zgledu Seata, ki modele poimenuje po španskih geografskih krajih. 

Foto: Cupra Cupra formentor koncept dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.