Cupra tavascan napoveduje avto za zmagovalni razred

Foto: Cupra Cupra tavascan Foto: Cupra Cupra tavascan Foto: Cupra Cupra tavascan Foto: Cupra Cupra tavascan Foto: Cupra Cupra tavascan
Tavascan je prvi napovednik električnega modela športne znamke Cupra.
Oglej si celoten članek

Znamka Cupra, ki se je pred časom oddvojila iz Seata, za bližnji salon v Frankfurtu napoveduje premiero koncepta tavascan. Gre za veliki SUV-coupe, ki bo kot serijsko vozilo nastopal v segmentu, kateremu analitiki v bližnji prihodnosti napovedujejo bliskovito rast. 

Avto Cupra pokazala prvi 100-odstotno Cupra avto

Tavascan je štirivratnež, v katerega so združili obliko suva in kupeja. Hkrati pa gre za prvi cestni model Cupre s povsem električnim pogonom. Vsak par koles poganjata električna motorja s skupno močjo 225 kW (306 KM), ki se napajata iz 77 kWh baterije. Z enim polnjenjem bi koncept lahko prevozil do 450 kilometrov po strogem protokolu WLTP. Ob tem naj ne bi izostale športne lastnosti, do prve stotice namreč brezemisijski avto potegne v 6,5 sekunde. 

Foto: Cupra Cupra tavascan Foto: Cupra Cupra tavascan

Avto je postavljen na VW električno platfromo MEV. Njegova notranjost je sicer bolj umirjena, s poudarkom osredotočenosti na voznika in udobja za ostale potnike. Voznik vse glede vožnje in udobja spremlja prek dveh velikih zaslonov. Osrednji se lahko po potrebi premakne proti sovozniku.

Foto: Cupra Cupra tavascan

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.