Dacia predstavlja nov družinski model

Foto: Dacia
Foto: Dacia
Dacia bo v Ženevi predstavila nov model logan MCV, ki je iz preostale modelne ponudbe prevzel vse sisteme in tehnologije, ter tudi motorje.
Oglej si celoten članek

Novi Logan MCV je z dolžino 4.490 mm za 430 mm daljši od novega Sandera. Prostornina prtljažnika znaša 573 litrov, možno pa je prevažati do 2,7 metra dolge predmete.

Večjemu udobju znotraj pripomoreta popolnoma nastavljiva sedež in volan, zasnova pa je podrejena načelom ergonomičnosti, saj so vsa upravljala priročno nameščena na volanu ali v njegovi neposredni bližini. Notranja ureditev ponuja za 16 litrov odlagalnih mest, med katerimi so korita na prednjih in zadnjih vratih, več odlagališč in polica na vrhu armaturne plošče. Zadnja klop je deljiva in v razmerju 2/3 – 1/3.

Novinec povzema vso novo opremo, ki so jo nedavno uvedli modeli lodgy, dokker in novi sandero, ko so multimedijska Media NAV z 7-palčnim zaslonom na dotik, regulatorjem in omejevalnikom hitrosti, pomočjo pri parkiranju zadaj, ... Ne manjka niti že uveljavljena funkcija Eco Mode, ki določene nastavitve delovanja motorja in klimatske naprave prilagodi potrebam voznika in potnikov. Glede na običajen način vožnje in vozne pogoje lahko s funkcijo Eco Mode voznik privarčuje za do 10 odstotkov goriva. Za aktivno varnost skrbi serijski elektronski nadzor stabilnosti (ESC), novincu pa so namenili do štiri varnostne blazine.

Inženirji so družinskemu modelu namenili tudi najnovejše motorje, ki jih najdemo v daciah. Tako kot novi sandero, je tudi logan MCV na voljo z dvema bencinskima motorjema: 1,2 16v 75 in popolnoma novim TCe 90 trivaljnikom s turbo puhalom ter dvema dizelskima motorjema 1,5 dCi Evro5 z močjo 66 kW (90 KM) oziroma 55 kW (75 KM).

Hkrati Dacia nadaljuje s spodbujanjem uporabe utekočinjenega naftnega plina (LPG) kot gospodarne alternative plinskemu olju. V nekaterih državah je Novi Logan MCV na voljo tudi z motorjem 1,2 16V 75, ki je prilagojen za uporabo dveh vrst goriva (bencin in LPG).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:07 5. Marec 2013.

    Vaš komentar smo izbrisali zaradi kršenja pravil komentiranja. Uredništvo zurnal24.si.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.