Dame bodo ljubosumne

Foto: Saša Despot Mini roadster Foto: Saša Despot Mini roadster Foto: Saša Despot Mini roadster Foto: Saša Despot Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster Foto: Žurnal24 Mini roadster
Šesti in najnovejši v trenutni seriji modelov kultne blagovne znamke Mini je roadster, ki dvema s spuščeno streho ponuja obilo svobode za veliko denarja.
Oglej si celoten članek

Prvi Minijev dvosedežnik z zložljivo streho zgoraj brez ponuja več svobode, hkrati pa ohranja dobre vozne lastnosti, predvsem ko ga vozimo športno. Novinec ni namenjen tistim, ki iščejo uporabnost, pač pa je v prvi vrsti namenjen zabavi.

Z mislijo na mlade je urejen potovalni prostor. Športni videz dopolnjujejo robustne visoke linije in nizko sedenje, zaradi česar je občutek v ovinkih še toliko bolj dinamičen. V primerjavi z različico kabrio je še za 20 milimetrov bližje cestišču, pika na i pa je aktivni zadnji spojler, ki se samodejno raztegne pri hitrosti 80 km/h.

Mehka streha dobro tesni

Foto: Saša Despot Mini roadster S postavljeno streho se v sicer športno elegantni notranjosti nismo mogli znebiti občutka utesnjenosti, ki bi še dodatno motila visokorasle. Mladostni okus dopolnjuje značilen velik osrednji zaslon in zasnova stikal.

Vožnja je preprosta, nazaj manj pregledna, a je parkiranje zaradi senzorjev vsaj malenkost olajšano. Vseeno bi si želeli modni dodatek v obliki parkirnega asistenta. Dame bodo znale ceniti odlagalne površine, a bodo morale nakupovalne vrečke romati v uporabni 240-litrski prtljažnik. Nekaj težav jim utegne delati ročno pomična mehka streha, za kar je treba imeti nekaj mišic. Streha je dobro prestala test tesnenja, a v zimskih dneh ne bo ravno zaželen dodatek. Če vam je to odveč, si lahko za doplačilo dobrih 800 evrov omislite tudi elektronsko pomično streho.

Drago razvajanje

Foto: Žurnal24 Mini roadster Hvalimo, da se tudi roadster, s streho ali brez, vozi kot drugi miniji. To pomeni, da vam bo v mestu zaradi dobrih pospeškov 1,6-litrskega turbobencinarja, majhnih dimenzij, stabilnosti in okretnosti težko kdo kos, za nameček pa vam bodo ob pogledu na "slečeno" streho in bobnenju iz dveh izpušnih cevi, ki jih ne moremo spregledati na sredini zadka, mnoge dame namenjale ljubosumne poglede.

Takšno uživanje za dva z omejeno uporabnostjo pa niti najmanj ni poceni. 29.180 evrov namreč stane testni mini roadster.

Podatki o vozilu: (Mini roadster cooper S)
Motor: turbobencinski, štirivaljni
Prostornina: 1.598 cm
Moč: 86 kW (117 KM) pri 6.000 vrt.
Navor: 240 Nm med 1.600 in 5.000 vrtljaji
Poraba na testu: 8,5 litra/100 km (mešani cikel), izpust 139 g CO2/km
Zmogljivosti: 227 km/h, 7,0 sekund od 0 do 100 km/h
Mere (D x V x Š) (v mm): 3.734 x 1.683 x 1.390, medosna razdalja 2.467
Prtljažnik (v litrih): 250
Cena (v evrih): 27.500/29.180

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.