Danes ne uporabljajte tempomata

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tri zlata pravila vožnje v vetru: zmanjšajte hitrost, močno držite volan in ne uporabljajte asistenčnega sistema.
Oglej si celoten članek

Pri vožnji v vetru z močnimi sunki je ključnega pomena, da voznik zmanjša hitrost. Le tako bo ohranil stabilnost vozila v primeru močnih sunkov. 

Prav tako inštruktorji vožnje svetujejo, da v vetrovnih razmerah trdno držite volan in ste pripravljeni na to, da vam ga bo občasno skušalo "utrgati" iz rok. Če sunek vetra premakne avto, nikar ne pretiravajte z reakcij. Še enkrat - prilagodite hitrost.

Litija Zaradi vetra avto v tovornjak

V vetru nikar ne uporabljajte tempomata, ki bo skušal vozilo ves čas peljati z nastavljeno hitrostjo tudi, ko bo to nevarno. 

Še posebej previdni bodite pri prečkanju mostov in na odprtem. V močnem vetru je lahko na cesti veliko ostankov dreves in drugih predmetov. Izogibajte se jim in ves čas spremljajte cestišče pred seboj. Izogibajte se vožnji v vetru s prikolico, še posebej takšnimi s ponjavo ali prikolicami. Prav tako je vožnja v vetru nevarnejša za večja vozila, kombije, avtodome ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:19 5. Februar 2023.

    Sunki vetra v Šiški še razlikujejo od tistih na AC....

  • 18:51 4. Februar 2023.

    Kaj žabice bi rade Vipavce učile vozit v burji al kako? hahha pa sej niste resni! Niti enga od teh …

  • 16:50 4. Februar 2023.

    Kdor vozi s hitrostjo, ki je višja od sunkov vetra, slednjih ne čuti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.