Direkten prenos inovacij iz formule 1 v Shellove produkte

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pet litrov motornega olja Shell prejme Padovnik Alojz, ki je bil izžreban med vsemi, ki so odgovorili, da Shell v Formuli tesno sodeluje z moštvom Ferrari. Spodaj v članku najdete NOVO NAGRADNO IGRO, ki bo srečnemu izžrebancu prinesla pet litrov motornega olja Shell.
Oglej si celoten članek

Shell sicer sodeluje z večino priznanih proizvajalcev vozil. Najbolj tesno je dolgoletno ekskluzivno sodelovanje s Ferrarijem, posebej v Formuli 1. Pridobljene izkušnje na dirkah F1 se prenašajo na izdelavo motornih olj za običajna cestna vozila.

Shell ima mobilni laboratorij na vsaki dirki F1, kjer analizirajo številne vzorce olja in goriva. Skupaj s Ferrarijevimi inženirji stalno izboljšujejo in prilagajajo lastnosti motornega olja in goriva. Shellova ekipa strokovnjakov deluje tudi na sedežu podjetja Ferrari v Maranellu. Tehnično partnerstvo med Shellom in Ferrarijem je tako izjemno globoko in temelji na dolgoletnem zaupanju v skupen uspeh.

Skupni uspehi z Ducatijem

Shell na področju motošporta tesno sodeluje z Ducatijem. Partnerstvo se je začelo leta 1999 v prvenstvu Superbike, ki se je leta 2003 poglobilo s sodelovanjem v svetovnem prvenstvu Moto GP. Tehnično partnerstvo med Shellom in Ducatijem odločilno vpliva na razvoj vrhunskih proizvodov za uporabo v motociklih. Sodelovanje z Ducatijem na dirkah Moto GP za Shell pomeni najboljši možni test maziv Shell Advance za motocikle in goriva Shell V-power. Hkrati pomeni direkten prenos inovacij in tehnologij iz dirkališč v Shellove produkte namenjene vožnji po klasičnih cestah.

Pri BMW prisegajo na Shell Helix Ultra

Shell je od leta 2015 tehnološki partner BMW Motosport za dirke turnih vozil DTM, za dirke severnoameriške serije (USCC) in vztrajnostno dirko 24 ur Nürburgringa na slavnem dirkališču Nordschleife. Na vseh dirkah inženirji športnega oddelka BMW Motorsport z roko v roki sodelujejo z inženirji Shell Helix Ultra. Pridobljene podatke in spoznanja bodo uporabili pri razvoju visoko učinkovitih motornih olj, ki jih bodo v prihodnje uporabljali v dirkalnih avtomobilih BMW Motorsport. Sodelovanje se navezuje na testiranja na vseh dirkah v sezoni.

Shell je tudi ekskluzivni globalni dobavitelj BMW / MINI originalih motornih olj  za osebna vozila in motocikle v več kot 120 državah.

Shell glavni sponzor Hyundai Shell World Rally Team

Shell tesno sodeluje tudi s Hyundai-em že od leta 2005 na osnovi globalnega dogovora o sodelovanju na področju poprodajnih aktivnosti (dobava Shellovih motornih olj ter ''dual brand'' motornih olj Shel/Hyundai), skupnih inženirskih in tehnoloških projektih; od leta 2014 pa je Shell glavni sponzor Hyundai Shell World Rally Team (WRC partnerstvo z Hyundai Motorsport).

Shell je tudi tesen tehnološki partner skupine VW s pomembnimi priznanji s strani VW za inovacije na področju maziv. Shell namenja veliko sredstev za raziskave in razvoj za zagotavljanje sedanjih in prihodnjih zahtev motorjev skupine VW.

30-letno sodelovanje z Daimlerjem

Daimler in Shell razvojni inženirji sodelujejo že več kot 30 let. Shell je trenutno en od ključnih tehnoloških partnerjev pri razvoju olj za novo generacijo avtomatskih menjalnikov z dvojno sklopko. Ravno tako Shell dobavlja motorna olja za prvo polnjenje motorjev v določenih tovarnah Mercedes Benz.

 Renault-Nissan tesno sodeluje s Shellom pri razvoju novih generacij motornih olj. Shell dobavlja motorna olja za prvo polnjenje veliko obratom po svetu. Shell je ekskluzivni dobavitelj originalnih motornih olj pod blagovno znamko Motrio za Evropo.

Shell ima razvito sodelovanje tudi z ostalimi proizvajalci, kot so Kia, Suzuki, GM, Ford, Jaguar, Maserati, Volvo, FCA, PSA.

 
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.