Do čistejšega zraka z manj ležečimi policaji?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britanski nacionalni inštitut za zdravje je ugotovil, da kar 64 odstotkov onesnaženosti zraka v urbanih okoljih povzročijo motorna vozila, ki v zrak izpuščajo emisije. Strokovnjaki so zato mnenja, da bi z manj hitrostnimi ovirami (ležečimi policaji) zmanjšali onesnaženosti zraka.
Oglej si celoten članek

Britanski nacionalni inštitut za zdravje svetuje, da se izboljša večja pretočnost vozil. S tem bi se izognili pogostim zaviranjem in hitrim speljevanjem. Takrat motorji emitirajo v zrak več nečistoč. Prepričani so, da bi večja pretočnost prometa drastično znižala emisije v ozračje, to pa bi storili povsem enostavno, tako, da bi odstranili ležeče ovire na cestah. Avtomobili bi se v tem primeru premikali z bolj konstantno hitrostjo.

Pred šolami ne ugašajo vozil

Seveda tudi ovire niso postavljene kar brez razloga, saj imajo funkcijo umirjanja prometa v naseljih, predvsem na mestih v bližini šol in vrtcev. Zaradi tega predlagajo, da v kritičnih območjih v Angliji namesto ležečih ovir hitrost znižujejo z omejevanjem hitrosti.

Britanci pa bi radi v mestih uvedli tudi območja, kjer bi prepovedali vožnjo v prostem teku, ki se je za veliko težav izkazala predvsem v bližini šol. Starši, ki v polo oziroma vrtec pripeljejo otroke, pogosto avtomobila sploh ne ugasnejo, da se ne shladi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.