Dobili smo svetovni avto leta 2021

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Podelili so krone v več kategorijah, tudi za najboljšega med najboljšimi.
Oglej si celoten članek

Volkswagen ID.4 je novi svetovni avto leta. Električni kompaktni križanec, ki je prav pred kratkim uradno začel prodajno pot v Sloveniji, je najbolj prepričal žirijo. V finalu je bil po glasovanju boljši od toyote yarisa in honde e.

Člani žirije, ki prihajajo iz vseh celin in izbirajo najboljše med novostmi zadnjega leta, so razglasili zmagovalce tudi v drugih kategorijah. Mercedes-benz razred S je bil imenovan za najboljši luksuzni avto leta.

Najboljši športni avto leta pa je postal porsche 911 turbo. V finalu je premagal malo raketo toyoto yaris GR in audija RS Q8.

Najboljši mestni avto je postal honda e. Električar je bil v glasovanju boljši od toyote yarisa in sorodnika honde jazza. 

Nagrado za dizajn leta je prejel land rover defender. Za najlepši avto leta sta se v finalu potegovala še honda e in mazda MX-30. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:54 21. April 2021.

    Bolje rečeno: svetovni traktor leta ;-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.