Dobra novica - vendarle bomo dobili novega malčka

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Toyota je potrdila, da ostaja v razredu, ki ga konkurenti množično zapuščajo.
Oglej si celoten članek

Toyota bo izdelovala naslednika modela aygo. Mali mestni avto A segmenta bo edini izmed sorodnega trojčka toyota aygo - citroën C1 - peugeot 107, ki bo nadaljeval zgodbo. Medtem so ali pa še bodo iz tega segmenta izstopili tudi Volkswagen, Škoda, Seat, Opel ... 

Avto Novi yaris je bil rojen v nenavadnih okoliščinah

A Toyota očitno ne bo sledila recepturi Fiata, ki je svoj model 500 nuova naredil zgolj baterijskega. Japonci namreč po pisanju Autoweeka pravijo, da ni mogoče napraviti cenovno ugodnega in baterijskega avta hkrati. Zato bodo uporabili motor z notranjim izgorevanjem, ne bo niti hibridne tehnologije, po kateri je znan za številko večji yaris. Z yarisom ga bo tesno povezovala tudi modularna platforma GA-B.

Kdaj bomo videli naslednika aygota, še ni znano, a nanj lahko po trditvah iz Toyote računamo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.