Dragoceni ferrari kar na Mobile.de

Foto: Mobile.de
Foto: Mobile.de
Na spletni strani za rabljene avtomobile Mobile.de nekdo prodaja ferrarija 250 GTO. Postavljena cena 40 milijonov evrov ni presenečenje, vendar ali je avto sploh pravi?
Oglej si celoten članek

Ferrari 250 GTO iz začetka 60. let prejšnjega stoletja je eden najbolj zaželenih avtomobilov v zgodovini štirikolesnikov. Ne samo zaradi zaradi svoje lepote in za takratni čas izjemnioh športnih zmogljivosti, temveč predsvsem zaradi dejstva, da na vsem svetu obstaja le 39 primerkov tega morda najbolj spektakularnega modela izpod rok Enza Ferrarija. Zato ni čudno, da si ga lahko privoščijo le težki milijonarji, še bolje milijarderji.

Malce nenavadno tako deluje oglas na spletni strani Mobile.de, kjer kupec, ki stoji za imenom GT Golden Tower Real Estate and Luxury, za 40 miljonov evrov (brez davka) prodaja prav ferrarija 250 GTO. Kot trdijo na spletnem oglasniku, kjer so veliko bolj v ospredju avtomobili ranga nekaj tisoč ali nekaj desettisoč evrov, gre za original iz leta 1962, s trilitrskim V12 motorjem in  221 kW (300 KM) moči. V vseh teh letih naj bi imel avtomobil po merilniku le 15.000 prevoženih kilometrov. Šlo naj bi celo za enega prvih primerkov, ki so zapeljali iz Ferrarijeve tovarne, pravijo v družbi, ki ima mimogrede sedež družbe kar v enem od berlinskih hotelov.

A oglas je takoj dvignil obrvi strokovnjakov. Specialist za zgodovino znamke Ferrarija in zbiratelj Marcel Massini trdi, da gre "100-odstotno za navadno repliko." Kot pravi, ima fotografije in podatke, kje je parkiran za vsakega od 39 primerkov na svetu, ta, ki se prodaja na Mobile.de, pa gotovo ni nobeden izmed njih. 

Drugi dokaz, da gre za navadno potegavščino, se mu zdi sam način prodaje, saj je zahtevati 40 milijonov preko spletnega oglasa skregano z logiko. "Morebitni kupci takšnih avtomobilov so veliko bolj sofisticirani in prav gotovo ne kupujejo avtomobilov prek takšne strani." Da ima verjetno prav, kaže že sam oglas sam, saj kupcu poleg avtomobila ponuja še "ekskluzivno" enoletno članstvo v klubu, kjer bo imel dostop do "revolucionarnega" sredstva proti staranju. 

Čisto pravi čaka na novega lastnika

Tisti, ki si na vsak način želijo v svoji garaži parkirati pravega 250 GTO, pa ne bi smeli biti preveč razočarani, saj bodo čisto pravega 250 GTO že 14. avgusta ponudili v prodajo na Pebble Beach srečanju. Dražbena hiša Bonhams zanj pričakuje več vsaj 25 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.