Drugi odpuščajo, Nemci investirajo

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški avtomobilski proizvajalec Audi bo z obsežnimi investicijami poskušal znižati zaostanek za rivalom BMW. Kljub krizi v območju evra bo hčerinsko podjetje koncerna Volkswagen do leta 2016 v nove proizvode in tovarne ter razširitve obstoječih tovarn vložilo okoli 13 milijard evrov.
Oglej si celoten članek

Audi bo v obe lokaciji v Nemčiji, Ingolstadt in Neckarsulm, usmeril osem milijard evrov. S tem želi zagotoviti, da bo leta 2020 vodilni proizvajalec avtomobilov višjega razreda.

Audi je v prvih 11 mesecih leta 2012 sicer nekoliko zmanjšal zaostanek za rivalom iz Münchna, a je še vedno precej za njim. Do konca novembra je namreč prodal 1,34 milijona avtomobilov, kar je 13 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2011. BMW pa je svojo prodajo okrepil za 10 odstotkov na 1,67 milijona avtomobilov.

V BMW sicer nimajo namena zlahka prepustiti mesta prvega med proizvajalci avtomobilov višjega razreda. Med drugim so se odločili zvišati izdatke za raziskave in razvoj. Sicer so v zadnjih dveh letih v BMW za investicije namenili 5,4 odstotka vrednosti prihodkov od prodaje. Pri Audiju je ta številka presegla šest odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.