DS E-tense je avto brez zadnjega stekla in brez lastne prihodnosti

Foto: DS DS e-tense Foto: DS DS e-tense Foto: DS DS e-tense Foto: DS DS e-tense Foto: DS DS e-tense Foto: DS DS e-tense Foto: DS DS e-tense Foto: DS DS e-tense
DS E-tense je električni avto brez zadnjega stekla in brez serijske prihodnosti. A vseeno je zelo zanimiv.
Oglej si celoten članek

Znamka DS napoveduje šest novih serijskih modelov v prihodnjih dneh, na žalost pa DS E-tense ni med njimi. Avto je namreč drzno oblikovan, v veliki meri pa ga pod kožo držijo skupaj ogljikova vlakna in aluminijum, kar je porok lahki gradnji. To je vse v prid učinkovitosti, saj ga poganjata dva Siemensova električna motorja s skupno močjo 300 kW. Vendar pa nista nameščena vsak na svoji osi, temveč skupaj poganjata isto gred.

Menjalnij je trostopenjski, moč pa prenaša le na zadnji par koles. V dnu je 53 kWh baterija, ki tehta okoli 500 kilogramov, celotni sprotni sosed pa 1.800 kilogramov. 

Avto do 100 km/h potegne v 4,5 sekunde, 250 km/h je končna omejitev, dosega pa je za okoli 350 km. 

Koncept nima zadnjega stekla, za spremljanje dogajanja zadaj služi prenos slike iz kamere. Ima pa bočna ogledala. Notranjost je polna detajlov, ima celo odstranljivo uro.
Pri DS izpostavljajo tudi napredne LED žaromete.
Čeprav DS E-tense ne bo prišel v proizvodnjo, bo bržkone služil kot inspiracija za druge modele mlade francoske znamke.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.