Dva nova M modela iz BMW z več kot 500 glavami pod pokrovom

Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M
BMW X3M in X4M želita biti raketi na visokih nogah.
Oglej si celoten članek

BMW je najavil skorajšni prihod najmočnejših različic suva X3 in kupejevskega suva X4. Gre sicer šele za začetek, saj za letos napoveduje še pet dodatnih M-ov v paleti. 

X3 M in X4 M bosta na voljo v "standardni" in competition izvedbi. Šestvaljni vrstni trilitrski bencinar je bil na novo razvit in ima 353 kW (480 KM) moči, v competition izpeljanki pa kar 375 kW (510 KM). Zvezno podajanje moči, veselje do vrtenja in bobneči zvok štiricevnega izpuha so trije zaščitni znaki tudi pri teh dveh M novincih, trdijo v Münchnu. 

Foto: BMW BMW X3 M in X4 M

Foto: BMW BMW X3 M in X4 M

Moč se na vsa štiri kolesa "vali" prek osemstopenjskega menjalnika s klasičnim pretvornikom navora. Zadaj je elektronsko nadzorovana zapora diferenciala. Standardna so 20-palčna platišča, pri competition pa palec več. 

Tako prednje McPherson vpetje kot zadnja večvodilna prema sta bili precej spremenjeni, volan je bolj neposreden, dodane so zmogljive zavore s štiribatnimi čeljustmi spredaj. Veliko dela so namenili prednjemu delu obeh avtomobilov, saj so morali utrditi karoserijo, da bi se lahko športni terenec skozi ovinke vozil na način, kot smo vajeni od športnih limuzin. 

Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M

Od svojih pohlevnejših bratov se bosta X3 M in X4 M ločevala po napihnjeni zunanjosti z velikimi odprtinami za hlajenje, pri izvedenkah competition bo vse skupaj poudarjeno še s karbonskimi vložki. Tudi v notranjosti bo pečat puščala črka M v imenu, oba avta bosta serijsko in dodatno tehnično opremo jemala z bogato obložene police BMW tovarne. 

Uradno bosta predstavljena aprila na avtosalonu v kitajskem Šanghaju. 

Foto: BMW BMW X3 M in X4 M Foto: BMW BMW X3 M in X4 M

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.