Dvakrat razbiti Atkinsonov mclaren vreden desetkrat več

Foto: Profimedia Rowan Atkinson in mclaren F1 Foto: Profimedia Rowan Atkinson in mclaren F1 Foto: Profimedia Rowan Atkinson in mclaren F1 Foto: Reuters Rowan Atkinson
Rowan Atkinson je le prodal svojega redkega mclarna F1, ki je zaslovel kot avtomobil z najdražjim popravilom v zgodovini Velike Britanije. Čeprav je bil nekoč totalka, ga ja Mr. Bean prodal za več kot desetkratnik denarja, kot je bil vreden ob nakupu.
Oglej si celoten članek

Britanski igralec Rowan Atkinson, znan predvsem po vlogi nerodnega gospoda Fižolčka, je znan tudi kot velikanski "avto frik," med drugim je svoj čas postavil tudi drugi najhitrejši čas na pisti Top Geara. 

Pred 18 leti je postal lastnik enega od le 64 izdelanih mclarnov F1, ki je takrat veljal za najhitrejši serijski avto na svetu. S trosedežnikom je Atkinson v tem času naredil kakšnih 60.000 kilometrov, vmes pa bil z njim udeležen tudi v dveh nesrečah. Še posebej hudo jo je avto skupil leta 2011, ko je Atkinsona na spolzki cesti odneslo s ceste, pri tem pa jo je močno skupila karoserija, medtem ko so 6,1-litrski motor pobirali stran od vozila. Tudi igralca je bolelo, zlomil si je ramo.

Atkinson je vztrajal, da je potrebno avto restavrirati kljub ogromni škodi, primer pa se je v zgodovino vpisal kot najdražje popravilo avtomobila. Pri McLarnu so namreč avto vrnili v prvotno stanje za kar 1,2 milijona evrov, letna premija zavarovalne police pa je odtlej igralca stala kar 81.000 evrov.

Zaradi redkosti veliko zanimanje

McLaren je bil pred nekaj meseci dan na trg in očitno se je poteza Atkinsonu izplačala. Kot so sporočili iz specializirane avtohiše Taylor & Crawley, ki je prevzela prodajo, so mclarna nedavno prodali nekemu britanskemu kupcu za kar 10 milijonov evrov (8 milijonov funtov). Vnaprej sp konseravitvno računali na ponudbo "le" kakih pet milijonov evrov. Da je šel avto za med in kupcev z vsega sveta ni manjkalo, ni presenečenje, saj je avto izjemno redek in cenjen, pri McLarnu pa so tudi dobro opravili svoje delo po nesreči.

PREBERITE ŠE:

"Atkinson je vesel, da se je avto tako dobro prodal in da ga bo še naprej vozil britanski lastnik, hkrati pa tudi nekoliko žalosten, saj je v njem naredil veliko kilometrov," so sporočili pri posredniku.

Ko je januarja dal avto na dražbo, je Atkinson sicer slovo pospremil z besedami, da je pač prišel čas, da se z "mojstrovino" odslej vozi nekdo drug. V uteho ima doma še polno garažo lepotcev, med drugim hondo NSX, jaguarja mk7, aston martina DB2, ford falcona in rolls-roycea phantom coupeja ...

Njegovo bogastvo je ocenjeno na okoli 100 milijonov dolarjev, je poročal Daily Mail.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:31 10. Junij 2015.

    To se pa splača kupit, rabljen razbit avto, popravljen sicer, ampak še vedno nekoč razbit, pa za tolk dnarja. Skratka …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.