"Električna" ampera za 42 tisočakov

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Opel je objavil ceno za družinski avtomobil ampera z dosegom 40–80 kilometrov izključno na električni pogon. Ta se bo pričela pri 42.900 evrih.
Oglej si celoten članek

Petvratni in štirisedežni električni avtomobil je mogoče uporabljati v vseh vremenskih, klimatskih in voznih razmerah. Ob tem ima stalen električni pogon ne glede na čas in hitrost vožnje. Za vožnje v razponu od 40 do 80 kilometrov, je energija shranjena v 16 kWh litij-ionskem akumulatorskem sklopu. Ko vozi na električni pogon z električno energijo shranjeno v akumulatorjih, je ampera avtomobil brez izpušnih plinov iz izpušne cevi.

Neodvisna raziskava je pokazala, da 80 odstotkov Evropejcev prevozi na dan manj kot 60 kilometrov. Zato ampera zadosti potrebe večine z izključno električnim pogonom, z električno energijo shranjeno v njenih akumulatorjih. Ko se ti izpraznijo, jih je mogoče napolniti s priključkom na električno omrežje z napetostjo 230V, preko klasične vtičnice v treh urah, zato pri Oplu pričakujejo, da se bo večina vozila na baterije.

Za daljše vožnje je na voljo motor na notranje izgorevanje, ki ob polni posodi za gorivo kot generator samodejno poveča doseg na več kot 500 kilometrov. Tovrstna tehnologija podaljšanega dosega zagotavlja, da je vozilo kos vsakodnevnim obveznostim in potrebam celotne družine. Da bi električni avtomobili dosegli želeni cilj, manjše obremenjevanje okolja, morajo doseči množično prodajo. Električni avtomobili s podaljšanim dosegom bodo omogočili hitro doseganje tega, ker bo potrebno ob njihovi uporabi le malenkostno spremeniti življenjski slog.

 Za ampero je značilen tipičen DNK Oplovega novega dizajnerskega jezika. Vpadljiva maska z velikim znakom in velike, odločno oblikovane sprednje luči. Sleherni del je zasnovan in izdelan z namenom doseganja največje učinkovitosti. Navznoter je ampera označena s premijskimi elementi, ki jo postavljajo v vlogo privlačnega avtomobila. Od zvočnikov znamke Bose, do zaslonov za upravljanje na dotik, je tipična predstavnica 21. stoletja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.