Evropski lastniki volkswagnov družno proti koncernu

Foto: EPA
Foto: EPA
Okoli 220 tisoč lastnikov iz Nizozemske in Velike Britanije je združilo moči v nameri, da bo skupinsko tožilo koncern Volkswagen zaradi afere Dieselgate.
Oglej si celoten članek

Ugledna britanska odvetniška družba Harcus Sinclair in nizozemsko združenje lastnikov, ki se počutijo ogoljufani, in v katerem je kar 180.000 tamkajšnjih lastnikov volkswagnov, sta združili moči v potezi, ki bi lahko pomenila panevropsko tožbo proti nemškemu koncernu, poroča Automotive News.

Volkswagen namreč zavrača, da bi lastnikom v Evropi ponudil kaj več kot zastonjsko posodobitev programske opreme na spornih TDI motorjih, medtem ko bo po drugi strani v ZDA zapravil prek 20 milijard evrov za različne poravnave z oblastmi in lastniki zaradi vgrajevanja goljufanja z emisijami izpušnih plinov.

Nizozemska fundacija pravi, da bo z VW skušala najti "razumno poravnavo". Ob tem navaja, da deluje tudi s predstavniki lastnikov iz Avstrije, Nemčije, Švice, v pogovorih pa so s tistimi iz Španije, Francije, Italije, Poljske, Češke in iz skandinavskih držav. Nekaj prek 30 tisoč slovenskih lastnikov volkswagnov, v katere je bila vgrajena sporna koda, očitno še nima svojega zastopstva.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 06:50 19. Junij 2017.

    Kdo vama brani voziti francoska in korejska jajca. Za vaju je že tako prepozno, da bi spoznala, kaj je avto.

  • 18:02 18. Junij 2017.

    pa ja vete, da je WWWW najboljši. Taprav Slovenc kupi uvožene nemške jajce z nemčije. Važno je da ima samo …

  • 09:46 18. Junij 2017.

    le Slovenci bi še vsak po 100 evrov nakazali v Wolfsburg, tako ljubijo golfe in pasate. Jaooooooo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.