Fiatom, alfam in lanciam se zatika pedal

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Vse kaže, da možnost zataknjenega pedala za plin ni samo težava toyot, temveč bi kaj podobnega lahko občutili tudi vozniki fiatov.
Oglej si celoten članek

Nemški novinarji pri Bildu so prvi opozorili, da je v določenih primerih pri novi alfa romeo giulietti možnost blokiranja polno odprte stopalke za plin. Da ne gre samo za nemško pretiravanje, so preverili pri italijanski reviji Sicurauto in ugotovili, da je resnično mogoče dokaj preprosto blokirati pedal za plin ne samo pri giulietti, temveč tudi pri fiatu bravo in lancii delti, ki imajo vsi enako platformo.

Pedal se zatakne polno odprt, če ga voznik pritisne do konca pod določenim kotom. Pri Fiatu so o problemu opozorjeni in že iščejo rešitev. V koncernu sicer zagotavljajo, da doslej še nimajo podatkov o nesrečah, ki bi bile povezane z blokado stopalke.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.