Fiesta ST200 namesto rojstnodnevne torte

Foto: Ford Ford fiesta ST200 Foto: Ford Ford fiesta ST200 Foto: Ford Ford fiesta ST200 Foto: Ford Ford fiesta in focus ST-line Foto: Ford Ford fiesta ST-line Foto: Ford Ford focus ST-line
Ford je svojo ponudbo v Evropi začinil z najmočnejšo serijsko fiesto doslej ST200 in novostjo pri vizualizaciji - ST paketom za fiesto in focusa.
Oglej si celoten članek

ST200 je pravzaprav rojstnodnevna torta ob 40. obletnici modela fiesta, enega najbolj uspešnih avtomobilov v Fordovi zgodovini. Fiesta ST200 ima v primerjavi s klasično različico ST še za 10 odstotkov močnejši in 20 odstotkov prožnejši 1,6-litrski motor. ST200 namreč zmore 147 kW (200 KM) in ima 290 Nm navora. Za primerjavo - fiesta XR2, čislana predhodnica iz 90. let, je imela za polovico manj moči.

Pospešek do stotice traja 6,7 sekunde (-0,2 sekunde), tudi po zaslugi krajših prestavnih razmerij je hitrejša pri pospeševanju pri srednjih hitrostih, malce predrugačeno je tudi krmiljenje in vzmetenje. Končna hitrost je 230 km/h.

ST200 je ekskluzivno odeta v "storm grey" barvni odtenek, poleg tega jo krasijo še mat črna platišča. Prepozna se jo tudi po še agresivnejši maski motorja in velikem strešnem spojlerju zadaj, zavore pa so obarvane v dirkaško rdečo. Nekaj ekskluzivnosti so prihranili tudi za notranjost. 

V Nemčiji bo ST200 stala 6.000 evrov več kot fiesta ST.

ST-line za kombinacijo športnosti in racionalnosti

Poleg fieste ST200 so pri Fordu najavili še novost pri ponudbi športnega paketa ST-line, podobno, kot to že nekaj časa počno konkurentje. ST-line paket bo fiesti in focusu prinesel športno podvozje, drugačna platišča, športnejšo oblikovano zunanjost in številne športne detajle v notranjosti. ST-line bo na voljo z različnimi motorji, tudi dizelskimi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.