Francoski rolls-royce brez voznika

Foto: Renault Renault EZ-Ultimo Foto: Renault Renault EZ-Ultimo Foto: Renault Renault EZ-Ultimo Foto: Renault Renault EZ-Ultimo Foto: Renault Renault EZ-Ultimo Foto: Renault Renault EZ-Ultimo Foto: Renault Renault EZ-Ultimo Foto: Renault Renault EZ-Ultimo
Renault gleda daleč v prihodnost.
Oglej si celoten članek

Renault poleg osveženega kadjarja, ki je pridobil na udobju, bogatejši pa je tudi za nove motorje, na mednarodni avtomobilski razstavi v Parizu predstavlja predvsem svoje videnje prihodnje trajnostne in deljene mobilnosti. 

Vse novosti avtosalona v Pariz TUKAJ

Tako predstavlja javnosti kar tri robotizirana vozila:

- EZ-ULTIMO, robotizirano vozilo za mobilnost visokega razreda,
- EZ-PRO, robotizirano vozilo za dostavo na zadnjem kilometru,
- EZ-GO, robotizirano vozilo za deljeno vsakdanjo mobilnost v mestu.

Če smo prva dva v preteklih mesecih že videli, pa je EZ-ULTIMO novinec, ki je namenjen za razkošnno vožnjo znotraj določenih poti, na dolečena mesta ali ob določenem času.

Predstavljajte si najeto luksuzno limuzino, le da je brez šoferja. Dolga je kar 5,8 metra, torej podobno kot rolls-royce phantom, ima 500 km dosega, v njej lahko potujejo trije potniki. Stranska vrata se odpirajo navzgor, udobni naslonjač in pravcata zofa so oblečeni v žamet, na tleh je parket. Gumbi za upravljanje s klimatizacijo in osvetlitvijo so skriti in se pokažejo na zahtevo. Seveda je vozilo polno povezano v digitalni svet. 

Renault meni, da bi bila takšna vozila v prihodnosti namenjena predvsem pool podjetjem, ki nudijo različne luksuzne prevoze kot dopolnitev klasičnih prevozov s šoferji.

Renault intenzivno razvija avtonomno vožnjo, tako ima na cesti že nekaj modelov zoe, ki so prilagojeni za stopnjo 4 avtonomne vožnje, ki je primerljiva z vožnjo po avtocesti brez voznika.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.