Fun-vii: pametni telefon na kolesih

Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii Foto: Toyota Toyota fun-vii
Toyota je za salon v Tokiu pripravila poskusni koncept fun-vii, ki je pravzaprav pametni telefon na kolesih.
Oglej si celoten članek

Fun-vii samodejno prepozna in preko zaslona, v katerega je odeta njegova zunanjost, pozdravi voznika ter mu v hipu zagotovi povezavo s svetovnim spletom, če se voznik zgolj dotakne z roko po na dotik občutljivih vratih. Tudi sicer je vmesnik zasnovan tako, kot smo tega vajeni pri današnjih pametnih telefonih.

Preko vmesnika lahko voznik spreminja barvo vozila, se povezuje na socialna omrežja ali brska po spletu. Avtomobil naj bi se tudi sam povezoval z drugimi vozili in informacijskimi vozlišči ter nudil vozniku vse informacije o trenutnem stanju na cestah v 3D-tehniki.

V električnem vozilu, ki se polni prek brezžične povezave, so trije sedeži, ki pa bodo najbrž v resničnem svetu še zelo dolgo ostali prazni, saj tudi sama Toyota napoveduje, da bo serijska proizvodnja stekla v letu 20XX.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.