GLA koncept napoveduje novo zvezdo

Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept Foto: Žurnal24 Mercedes-benz GLA koncept
Mercedes-Benz bo svojo ofenzivo manjših modelov nadaljeval z modelom GLA. Ta teden v Šanghaju predstavlja že zelo izpopolnjeni koncept, pod zunanjo obliko katerega se je še enkrat več podpisal Robert Lešnik.
Oglej si celoten članek

Gre za 4,38 metra dolgega kompaktnega križanca, narejenega na osnovi razreda A. Po slednjem se oblikovno zelo zgleduje, dodane pa so tipične lastnosti križancev, kot so zaščitna plastika, strešni nosilci in podobno.

Znotraj se koncept prav tako navezuje na zadnje stvaritve stuttgartskih oblikovalcev, verjetno pa bo serijska različica vseeno malo bolj prizemljena. Koncept, ki bo prikazan na skorajšnjem avtosalonu v Šanghaju, ima vgrajen 2,0-litrski bencinski motor z 211 KM in sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko, pogon pa je speljan na vsa štiri kolesa. 

Serijski GLA, ki bo konkuriral BMW X1 in audiju Q3, bo nared za septembrski salon v Frankfurtu, v Sloveniji pa bo predvidoma prihodnje leto. Tako kot pri vseh zadnjih modelih Mercedes-Benza je imel pri ustvarjanju GLA znova zelo pomembno vlogo šef zunanjega oblikovanja Robert Lešnik. Intervju z njim si lahko preberete TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.