Golf GTI zgoraj brez

Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet Foto: Volkswagen Golf GTI cabriolet
Na zboru GTI ob Vrbskem jezeru v bližini Celovca je bila pretekli konec tedna predstavljena cabrio različica golf kabrioleta GTI. V Nemčiji se bodo cene začele pri 31.350 evrih.
Oglej si celoten članek

Srce golfa z odprto streho je 2,0-litrski motor z močjo 155 kW (210 KM), ki je novost za kabriolet. Na voljo sta dve kombinaciji motorja in menjalnika: s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali s 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG, ki omogoča hitro prestavljanje.

Serijsko je golf GTI cabriolet opremljen z elektronsko zaporo diferenciala XDS na sprednji premi, ki zagotavlja optimalno vlečno silo, povečano dinamiko in vozno stabilnost in s tem poudarjeno športne vozne zmogljivosti. Dinamično celostno podobo zaokrožajo 17-palčna aluminijasta platišča Denver (opcijsko so na voljo 18-palčna platišča Detroit) in nov difuzor s kromiranima izpušnima cevema.

Slečen v devetih sekundah

Štirisedežnik zmore od 0 do 100 km/h pospešiti v 7,3 sekunde, najvišja hitrost je 237 km/h z menjalnikom DSG dva kilometra na uro manj. Kombinirana poraba goriva je po tovarniških meritvah 7,6 litra na 100 prevoženih kilometrov, izpusti CO2 pa 177 g/km, v primeru DSG menjalnika pa 180 g/km.

Tako kot pri standardnem golfu cabriolet se tudi v primeru GTI električno hidravlična streha odpre v devetih sekundah, voznik pa jo lahko odpre med vožnjo do hitrosti 30 km/h. V Nemčiji se bodo cene začele pri 31.350 evrih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.