Golf, ki 100 km poti naredi za tri evre

Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen e-golf
Volkswagen je v Nemčiji začel prodajo električne različice sedme generacije volkswagen golfa. Cene v Nemčiji se začnejo pri 34.900 evrih.
Oglej si celoten članek

Petvratnega volkswagen e-golfa poganja elektromotor s 85 kilovati moči (115 KM) in maksimalnih 270 Nm navora, ki je na voljo že ob speljevanju.

E-golf s pogonom na sprednji kolesni par, ki je od klasičnega modela težji za 250 kilogramov, od 0 do 100 km/h pospeši v 10,4 sekunde, hitrost je elektronsko omejena na 140 km/h. Energija se shranjuje v litijionski bateriji (24,2 kWh). Eno polnjenje zadostuje za do 190 kilometrov poti.

V Nemčiji ima baterija s kapaciteto 24,2 kWh osemletno garancijo oziroma do 160.000 prevoženih kilometrov. Prvi VW pravijo, da je strošek za 100 kilometrov poti 3 evre in 28 centov.

Standardna oprema vključuje gretje vetrobranskega stekla, radio Discover Pro in navigacijski sistem, usnjen volan, posebna aerodinamična platišča, polno LED-osvetlitev in unikatna dnevna LED-svetila v obliki črke C. Opremljen je tudi s samodejno klimatsko napravo z ogrevanjem in prezračevanjem mirujočega vozila ter pnevmatikami z majhnim kotalnim uporom.

Elektromotorja, menjalnika in litijionski bateriji je podjetje razvilo samo, izdelujejo pa jih v velikih nemških Volkswagnovih tovarnah za izdelavo avtomobilskih komponent. Na najhitrejših polnilnih postajah CCS (enosmerni tok) je v obeh modelih baterijo na 80 odstotkov mogoče napolniti v približno pol ure.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:21 21. Februar 2014.

    Pa dobro vsaj pri elektricnemu bi se lahko znebili menjalne rocice.. useless

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.