Golf, ki se ne pusti prehiteti

Foto: Žurnal24 Golf24 Foto: Žurnal24 Golf24 Foto: Žurnal24 Golf24 Foto: Žurnal24 Golf24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Volkswagen je predstavil spektakularni golf24, ki je bil skonstruiran za napad na dirki 24 ur Nürburgringa. 2,5-litrski petvaljni turbo motor razvije moč 323 kilovatov (440 KM).
Oglej si celoten članek

Volkswagen je tudi uradno potrdil svoje sodelovanje na letošnji vzdržljivostni dirkaški preizkušnji 24 ur Nürburgringa.

V ta namen so skonstruirali spektakularni dirkalnik golf24, dirkaško različico svojega najbolj popularnega modela. Poganja ga večkrat nagrajeni 2,5-litrski petvaljni turbo motor po poreklu iz Audijevega modela TT-RS in RS 3 sportback. Agregat razvije 323 kilovatov (440 KM) in 540 NM navora, na vsa kolesa pa se moč prenaša s pomočjo šeststopenjskega sekvenčnega menjalnika. Zadnjič je golf na dirki sodeloval leta 2007, potem pa je mesto odstopil modelu scirocco GT24.

Ali lahko popoprani golf24 v svojem razredu premaga konkurenco, bomo še videli, zmaga pa bi bila še toliko bolj pomembna, ker golf GTI prav letos slavi 35. rojstni dan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.