Hrvaška: Veliki popusti za prekrškarje

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Na Hrvaškem je v porastu neplačevanje kazni za prometne prekrške, zato bodo v prihodnje kazni poskušali izterjati s popusti v višini do 75 odstotka cene kazni za prekršek.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem se soočajo s plačilno nedisciplino za prometne prekrške. Po pisanju hrvaških medijev naj bi imela sodišča vsako leto za od 10 do 12 tisoč več primerov v povezavi s prometnimi prekrški. Red in plačilno disciplino želijo vzpostaviti z novim zakonom, ki naj bi prekrškarje vzpodbudil k plačevanju kazni in s tem razbremenil sodišča.

Tako naj bi tisti vozniki, ki bodo kazen poravnali v predpisanem roku, privarčevali največ 75 odstotkov. Sestavili naj bi tudi seznam neplačnikov. Tisti, ki se bo na njem znašel , ne bo mogel dobiti vozniškega ali prometnega dovoljenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.