Hrvaški avtomobil bo stal 50.000 evrov

Foto: Doking
Foto: Doking
Na avtosalonu v Frankurtu je bila predstavljena serijska različica modela DOKING XD, ki bo končno zaživela tudi na cesti. Prvi kupci bodo ključe električnega vozila v roke dobili čez pol leta. Stal bo 50.000 evrov, na leto pa bodo proizvedli 1.000 primerkov.
Oglej si celoten članek

Po uradnih podatkih, bo hrvaški električni trisedežni avtomobil XD, ki ga poganjata dva elektromotorja s skupno močjo 88 kilovatov (120 KM), stal 50.000 evrov. Pospešek od 0 do 100 km/h je 7,7 sekunde, z enim polnjenjem pa je z njim možno prevoziti 200 kilometrov.

Tudi različica s štirimi elektromotorji
Kupcem bo na voljo še zmogljivejša različica s štirimi elektromotorji z močjo 176 kilovatov (240 KM), ki pa bo znatno dražja, a cena zaenkrat še ni znana. Vjekoslav Majetić, lastnik podjetja DOKING, ki se ukvarja s proizvodnjo strojev za razminiranje, je v projekt vložil 2,5 milijona evrov.

Na avtosalonu v Ženevi smo se ob predstavitvi konceptnega vozila pogovarjali z Igorjem Jurićem, oblikovalcem pri podjetju Dok-Ing. Članek najdete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:45 4. Marec 2014.

    To je eden od slepih poti v razvoju el. avtomobila ! V bodoćnosti ne bo šlo masovno za pospeške in …

  • mb
    08:18 30. September 2011.

    pa kdo bo dal 50 k € za tako banjico ?<br />za ta denar dobiš pet bencinarjev

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.