Hrvati nam vinjete zavidajo

Foto: Dars
Foto: Dars
Ob uvedbi slovenskih vinjet so naši sosedi, tudi Hrvati, zagnali vik in krik. Danes nam jih zavidajo. Na to nakazuje pismo bralca, ki ga je naslovil na hrvaško avtomobilistično revijo Auto Klub. Pismo so objavili pod naslovom Slovenskim vinjetam se nihče več ne smeji.
Oglej si celoten članek

Uporaba slovenskih avtocest je za veliko število turistov, ki pogosto ali pa tudi zgolj enkrat potujejo skozi Slovenijo, v primerjavo s tujino poceni.

Na to kaže pismo hrvaškega bralca revije Auto Klub, ki je zapisal: "Slovencem smo se najprej smejali, zdaj pa jim lahko zavidamo. Prejšnji teden sem se vrnil s smučanja in za vožnjo skozi Slovenijo plačal 15 evrov. In to za 400 prevoženih kilometrov, nihče pa mi ne bi preprečil, če bi za isti znesek prevozil 20 tisoč kilometrov," je zapisal bralec.

"Kakšni so šele prihranki slovenskih uporabnikov avtocest, ki morajo za letno vinjeto na zelo dobrih in novih avtocestah za neomejeno število prevoženih kilometrov plačati le 95 evrov. Na Hrvaškem je uporaba avtocest razsipništvo, kaj šele bo s cenami, če avtoceste zaupamo koncesionarjem," je še razmišljal bralec hrvaškega Auto Kluba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 12:08 26. Januar 2012.

    Saj se jim zaračunava več. Naše AC so stare in nove. Niso pa nič slabše od nemških avstrijskih.<br />Zaradi političnih …

  • 12:05 26. Januar 2012.

    zakaj imam občutek, da se vožiš po AC od takrat ko so uvedli cestnine. <br />Malo si preračunaj pa boš …

  • 09:54 26. Januar 2012.

    končno bodo porušli tiste cestninske postaje? to bi lahko že takoj k so vinjete uvedl...<br />banana republika

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.