Hyperion – moderna kočija luksuza

Foto: Žurnal24 Hyperion ni prvi avtomobil, ki ga je Pininfarina oblikoval zgolj za enega naročn
Za zbiratelja ni nič čudovitejšega, kot da ima v lasti avtomobil, ki ga nima nihče drug na svetu. Če ne gre drugače, mu ga naredijo po naročilu.
Oglej si celoten članek

Na ta način se je rodil rolls royce hyperion, dvosedežni luksuzni kabriolet. V priznani oblikovalski družbi Pininfarina, ki je nedavno izgubila svojega prvega moža Andreo, so za naročnika izdelali prav poseben avtomobil. Za osnovo so vzeli štirisedežnega RR drophead coupeja, podvozje, mehaniko in motor pustili nedotaknjene, dodobra pa spremenili zunanjost.

Zadnjih sedežev ni več, vetrobransko steklo je pomaknjeno za 40 centimetrov nazaj, kar še podaljša že tako dolg pokrov motorja. Izrazita bočna linija poudarja silhueto športnega kupeja, kolikor je to pri dobrih petih metrih in pol mogoče. Nekaj posebnega je pojava avtomobila od spredaj, kjer kraljuje navpična maska in razpotegnjene luči, zadek je bolj zaobljen, tudi tu so svetila nova, ožja. Ne manjka seveda običajnega Rolls Royceovega prestiža z izbranim lesom in prefinjenimi detajli vred.

Avtomobil poganja 6,75-litrski dvanajstvaljnik s 333 kW (453 KM) in 720 Nm navora, dovolj za hitrosti okoli 240 km/h. Kot se za takšno kočijo spodobi, je streha platnena, po potrebi se razkrije izza lesenega pokrova za zadnjimi sedeži.

O ceni, ki jo je naročnik plačal za hyperiona, seveda ne govori nihče. Niti nima smisla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.