Hyundai pokazal svoj novi mali avto

Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10 Foto: Hyundai Hyundai i10
Hyundai bo na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil tretjo generacijo svojega najmanjšega avtomobila. Fotografije so že na spletu.
Oglej si celoten članek

Hyundai je drugo generacijo i10 predstavil leta 2013, leta 2016 pa ji je namenil manjšo prenovo. Zdaj je čas za naslednika. Pričakovano je avtomobil oblikovno bolj podoben večjim modelom južnokorejskega proizvajalca avtomobilov, pri čemer najbolj izstopa maska vozila in novi žarometi. Pri Hyundaiu ob novi zunanji podobi in oblikovno novi potovalni kabini izpostavljajo še modernost pri povezovanju.

Foto: Hyundai Hyundai i10

Veliko funkcij bo možno nadzorovati kar preko mobilnega telefona, s čimer naj bi bil med vodilnimi v razredu.

Foto: Hyundai Hyundai i10

V kabini je napredni multimedijski sistem z 8-palčnim zaslonom na dotik. Del opreme bo kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, možnost brezžičnega polnjenja telefona, Apple CarPlay in Android Auto, kot tudi številni varnostni sistemi za pomoč vozniku (sistem samodejnega zaviranja v sili, sistem za prepoznavo pešcev, sistem za opozorilo pred nenamernim zapuščanjem voznega pasu brez vklopljenega smernika ...).

Foto: Hyundai Hyundai i10

i10 je v primerjavi s predhodnikom znotraj nekoliko prostornejši, saj so medosje raztegnili za štiri centimetre. Avtomobil je za dva centimetra tudi širši. Prostornina prtljažnika je 252 litrov.

Foto: Hyundai Hyundai i10

V motorni ponudbi bo 1,0-litrski trivaljni motor s 50 kilovatov moči (67 KM) in 96 Nm navora (v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom oziroma robotiziranim menjalnikom z enakim številom prestav), kot tudi 1,2-litrski štirivaljni motor, ki razvije 64 kilovatov moči (87 KM) in 118 Nm navora. Kasneje bo kupcem na voljo tudi različica na plin (LPG).

Foto: Hyundai Hyundai i10

Hyundai i10 naj bi se na evropskem trgu pojavil v začetku leta 2020.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.