In kot zadnja v vrsti iz grmovja še octavia scout

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Nov dan, nova Škoda. Po torkovi premieri škode octavie RS so Čehi sedaj pokazali še najbolj terensko navdahnjeno različico scout.
Oglej si celoten članek

Škoda octavia scout je do letos veljala za najbolj avanturistično v modelni paleti, a bo morala v bodoče ta položaj prepustiti novim češkim suvom, modelu kodiaq in naslednjemu yetiju. 

Foto: Škoda Škoda octavia scout Kaj dosti novega poleg že znanih sprememb v primerjavi s prenovljeno octavio pravzaprav ni, tudi scout je dobil nov obraz, medtem ko smo črne zaščitne plastike in nekoliko dvignjenega podvozja že navajeni. Očitno tudi v notranjosti ni nič posebej novega glede na klasično octavio, saj pri znamki niso objavili nobene dodatne fotografije. Ali pa so se v PR oddelku odločili malce varčevati z vestmi, nenazadnje tedna še ni konec. 

Octavia scout bo zmogla premagovati do 16,6-stopinjske vstopne in do 14,5-odstotne izstopne kote, 4x4 pogon pa je dodatno prilagojen vožnji po izzivalnih poteh.

Foto: Škoda Škoda octavia scout Bogata pri scoutu je serijska oprema, pri motorjih pa ni novosti: poleg 1,8-litrskega TSI motorja za pogon skrbita še dve znani izpeljanki 2,0-litrskega TDI motorja - 110- in 135-kilovatna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.