Iščemo varne in varčne

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Vonj po bencinu. Drugo leto zapored na Vranskem prirejamo avtomobilistični dan.
Oglej si celoten članek

Po uspešni lanski izvedbi, ko smo v Center varne vožnje AMZS na Vranskem privabili več kot 1.500 ljudi, bomo zavedanje o pomembnosti varne in zaradi naraščajočih cen goriv vse bolj tudi varčne vožnje z dogodkom širili tudi letos. Tokrat ob pomoči Fiatovih vozil novega partnerja, podjetja Avto Triglav.

  • Žurnalov in Fiatov dan bo potekal 8. junija. Od ponedeljka se boste lahko prijavili za tekmovanji v varnem in varčnem vozniku z glasovnicami in prek naše spletne strani

Mediji dodana vrednost

"Projekti, kot je varno-varčni voznik, so ob vse večjem krčenju državnih sredstev za preventivo v prometu zelo pomembni. Strokovnjaki med tečaji varne vožnje opažamo, da je pri izobraževanju voznikov pomembna stalnost pojavljanja teh tematik tudi v medijih. S projekti, kot je Žurnalov, ki traja več mesecev, bralcem tematike o varni in varčni vožnji zlezejo pod kožo," o vključevanju medijev v preventivo v cestnem prometu pravi vodja inštruktorjev pri AMZS Brane Legan.

Skupaj s svojo skupino inštruktorjev bo skrbel za strokovno plat – tako na junijskem dogodku kot s komentarji v člankih, ki jih bomo v sobotnem Žurnalu pripravili v naslednjih treh mesecih in v katerih bomo poskušali zajeti vse skupine voznikov.

"Mladi vozniki in vozniki začetniki so še vedno najbolj rizična skupina. Takoj za njimi so starejši od 60 let, na udaru pa so tudi vmesne skupine. Vsem tem voznikom in voznicam je treba nameniti več pozornosti in jih poskušati vključiti v programe varne vožnje. Eden od takih je varno-varčni voznik," je jasen Legan.

Zabava za vso družino

Bencinski dan, ki bo v soboto, 8. junija, je namenjen družinam, ki jim bomo z različnimi avtomobilističnimi, adrenalinskimi in preventivnimi dejavnostmi poskušali pripraviti nepozaben dan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.