Jaguar XE ofenzivno nad nemce

Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Jaguar Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE Foto: Žurnal24 Jaguar XE
Novega jaguarja XE so predstavili na spektakularni način, saj so ga na prizorišče premiere v Londonu dostavili kar s helikopterjem. Rival v premium segmentu manjših limuzin pri nas prihodnje leto.
Oglej si celoten članek

Jaguar XE odkrito napada audija A4 in BMW 3. Oblikovne podobnosti si deli z večjim XF-om in športnim F-typeom, postava štirivratne limuzine deluje atletsko. Tudi znotraj ne more zatajiti rodbinske pripadnosti, nov pa je infotainment sistem z osempalčnim zaslonm, ki ga Britanci imenujejo InControl in omogoča enostavno integracijo iphonov in androidnih telefonov. 

Pri gradnji so uporabili veliko aluminija, zato je masa 4,6-metrskega avtomobila manj kot tono in pol, povrh ima zelo dober količnik upora Cd 0,26.

Za začetek so pri znamki najavili dva motorja in sicer novega dizelskega dvolitrskega z močjo 118 kW (161 KM), ki obljublja porabo 3,8 litra in izpust komaj 99 gramov, ter V6 bencinarja v različici S, ki zmore 246 kW (335 KM), ki avto sune do prve stotice v 5,1 sekunde. Za premos moči skrbi lahko osemstopenjski ZF menjalnik, poleg pogona zgolj na zadnji kolesni par se govori tudi o 4x4 različici. Še več motorjev bodo v avtomobil vgrajevali kasneje. 

Začetna cena v Veliki Britaniji bo okoli 33.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.