Jaz bi … tega

Foto: Žurnal24 avto_2_nakup_250208_petkovsek
Hja, tako je naneslo, da se bo počasi treba posloviti od mojega ljubčka. Govorim o avtu, da ne bo pomote. Na žalost so se stvari tako obrnile, da bo treba najti nekaj novega.
Oglej si celoten članek
Ženske in kupovanje avtomobilov
To je skoraj tako kot moški in kupovanje vložkov ali tamponov. Bolj natančno kot mu opišeš, katere rabiš, kakšne barve je embalaža in koliko kapljic mora biti narisanih, večja je možnost, da bo prinesel domov ravno tiste, ki jih ne želite.

Podobno je z ženskami in avtomobili. Kaj je pod pokrovom, me niti ne zanima. Važno, da je nekaj notri in da se avto pelje. Zdaj se bo sprožil val kritik, kajne?

Mnenja o tem, kaj je dober avto, se razlikujejo in ko se začneš ozirati za novim jeklenim konjičkom, ti sto ljudi da sto nasvetov. Na koncu pa moraš odločitev sprejeti sam. Vseeno pa je nekaj dejavnikov, ki ključno vplivajo na nakup.

Finance
Na žalost je tako, da na mojem bančnem računu ni zajetnega kupčka denarja, kar pomeni, da se izbor kar hitro zoži. Ferrariji in mercedesi odpadejo! Ker moji apetiti niso veliki, bo moralo moje finančno stanje zadoščati. Optimist, kot sem, računam tudi na evre od prodaje sedanjega avtomobila. Kdor praska, napraska.


Ženske znamo biti tmaste in se prehitro odločiti za nakup. © iStockphoto

 
Znamka
Že postaja bolj vroče. Saj veste, kako je. Bolj ko berete forume, manj veste, kateri avto bi izbrali. Eni prisegajo na ene, drugi na druge, pljuvanja čez tretje in četrte pa ni videti konca. Meni je načeloma vseeno, kaj vozim, dokler se vozim. Menda pa je treba paziti na izbiro motorja, porabo, opremo in še in še. Podrobnosti je toliko, da se mi kar megli od vsega.

Barva
To je za ženske bolj zanimiv del celotnega procesa. Nekaterih barv preprosto ne bi smeli uporabljati za avtomobile. Pranje belega avtomobila je nočna mora, še posebej če se vašemu avtu ne utegne umakniti mrčes. Razmazane muhe, čebele in ostala eskadrilja so bolj trdovratni kot najbolj trdovratni madeži v reklamah za pralne praške. Druge barve imajo druge slabosti. Nektaere bi pa sploh morali prepovedati. Čudni odtenki rumene, zelene in oranžne ne sodijo na avtomobile.

Velik ali majhen?

Ženske naj bi po pravilu raje sedele za volani manjših, prikupnih in okretnih avtomobilov. Sama se ne vidim v ogromni ladji, za katero rabiš dva parkirna prostora, a so mi ravno tako odbijajoče majhne škatlice, ki imajo prostor zgolj za voznika, štruco kruha in liter mleka.

Koliko prostora bi v bistvu rada? Toliko, da se lahko tudi malo višja oseba zlahka usede na zadnje sedeže. V prtljažniku mora biti dovolj prostora za tedensko "špežo" in še kaj. Samo dva pogoja, a iskanje že postane bolj zapleteno. Če ima dovolj velik prtljažnik, nima prostora za noge zadaj in obratno. Kot bi se vrtela v začaranem krogu.

"Tega bom vzela!" © iStockphoto

 
Oh, ta tehnika
Rabljeni avtomobili imajo kar nekaj kilometrov že za seboj, zato jih je treba natančno pregledati. Ali kje kaj pušča, kje kaj rjavi, je bil že opravljen veliki servis? Na vse to je treba biti pozoren. A kaj, ko se mi za vse te male, a pomembne stvari, ne sanja, kje naj gledam in kaj je "nenormalno". "Pa kaj če tam nekaj pušča, če je pa tako lepe modre barve," si včasih mislim. Napaka!  

Potegnimo črto

Avto je treba zamenjati in barvo že imam v mislih. Sem že skoraj odločena za znamko in model, ki ustrezata mojim finančnim zmožnostim. Odločam se med tri- in petvratno izvedbo, kaj bom točila v tank že vem. Samo najti ga še moram. Takega, ki mi ne bo povzročal težav.

In ne, ne bom se sama podajala v iskalno akcijo. Ženske imamo to bolezen, da smo zaletave in trmaste, kar pri kupovanju avtomobila ni priporočljivo. Ker grem raje sama v trgovino, ko pride tisti čas v mesecu, bom tudi kupovanje avtomobila raje prepustila moškim. Bolje bo tako.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.