Je Toyoti novi prius ušel na splet?

Foto: Autonet Toyota prius Foto: Autonet Toyota prius Foto: Autonet Toyota prius
Tajski spletni portal je objavil skice nove generacije Toyotinega pionirja med hibridi - priusa.
Oglej si celoten članek

Toyota je že za pol leta zamaknila predstavitev nove generacije hibrida prius, ki bo narejen na povsem novi platformi in bo imel novo generacijo naprednega hibridnega sistema.

Če so zamaskiran prototip, ki so ga opazili na Tajskem, do zdaj še uspešno skrivali, je zdaj temu kot kaže konec. Tajvanski spletni portal Autonet je objavil skice novega priusa.

Na skicah sta dve različici: prva razkriva bolj konzervativen dizajn, šlo naj bi za različico priključnega hibrida in druga, hibridna, ki je več kot očitno navdih iskala pri Toyotinem vozilu na gorivne celice - miraiju.

Večji in lažji

Po pisanju Autoneta, bo četrta generacija hibridnega priusa premierno predstavljena še letos, in sicer oktobra na avtomobilskem salonu v Tokiu. Poraba naj bi bila 2,5 litra na 100 kilometrov. Novi prius bo malenkost daljši od predhodnika (4,550 mm × 1,770 mm × 1,490 mm v primerjavi z zdajšnjimi merami 4,480 mm × 1,745 mm × 1,490 mm). Izboljšali naj bi udobje v potovalni kabini. Oblikovno naj bi potovalna kabina zgledovala po modelu mirai.

Zmanjšali so tudi skupno maso. Tako naj bi hibridna izvedenka tehtala 1280 kilogramov (prej 1393 kilogramov), medtem, ko naj bi priključni hibrid tehtal 1.350 kilogramov (prej 1435 kilogramov).

Tretja generacija hibridnega pogonskega sklopa bo sestavljena iz 1,8-litrskega štirivaljnega bencinskega pogonskega agregata z 77 kilovatov moči (105 KM) in elektromotorja z močjo 66 kilovatov (90 kM). Menjalnik ostaja CVT brezstopenjski, baterija je litij-ionska. Skupna moč sistema bo med 103 in 110 kilovati (140 do 150 KM). Priključni hibrid bo podobno zmogljiv, s tem, da bo vgrajena baterija zmogljivejša, v njej shranjena energija, pa bo omogočala 50 kilometrov brez emisijske vožnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.