Danes se bo na cestah bliskalo z vseh strani

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Preverite lokacije policijskega maratona hitrosti.
Oglej si celoten članek

Policisti bodo v okviru spomladanske preventivne akcije Hitrost, namenjene umirjanju hitrosti na naših cestah, izvedli maraton nadzora hitrosti na 611 lokacijah. V vseeveropski akciji, ki bo vključevala 26 evropskih držav, bo sodelovalo 214 slovenskih policistov.

"Želimo spodbuditi voznike, da vozijo po predpisih. Maraton nadzora hitrosti bomo v Sloveniji izvedli peto leto zapored in izkušnje iz preteklih leta kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotkov voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 odstotkov prekoračitev," pravijo na policiji. Ob tem poudarjajo, da maraton ni namenjen kaznovanju, temveč preventivi, vožnji v skladu s prometnimi predpisi in omejitvami ter posledično spreminjanju vozniških navad. 

Na tej POVEZAVI so zbrane lokacije in ure, kjer jutri lahko pričakujete policijske merilnike hitrosti.

"Od voznikov torej pričakujemo, da poznajo omejitev hitrosti in da jih vseskozi spoštujejo, predvsem pa da takšen vzorec vožnje obdržijo čim dlje po zaključku nadzora. Hkrati si želimo, da bi vozniki tudi spoznali, da za vožnjo v skladu z omejitvami, potrebujejo minimalno več časa, da pridejo na cilj, kot če vozijo hitreje in bolj agresivno, s tem pa tudi bolj nevarno," še opozarjajo. 

Avto Ta teden rešimo življenje vsaj kakšnega Slovenca

Da bi bile naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami, zaključujejo naši policisti.

Ž24 razkriva S slovenskimi policijskimi providami je nekaj hudo narobe

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:14 3. April 2019.

    KAKO STE LAHKO TAKO KRETENSKI IN OBJAVLJATE NATANČNE ČASE IN LOKACIJE ZA KONTROLO HITROSTI??? S TEM DELATE NAJVEČJO USLUGO RAVNO …

  • 07:58 3. April 2019.

    Kaj danes vsak dan bi morali da bi ljudje malo bolj normalno vozili.

  • 00:25 3. April 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top ********************************************************************************************** Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.