Kaj je pozimi na servisih zastonj?

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
V AMZS ob prihodu nižjih temperatur najpogosteje opažajo naslednje težave: zamrznitev tekočine za pranje vetrobranskega stekla, odpoved akumulatorja, različne okvare na zavornem sistemu, okvare podvozja, poškodbe in obraba metlic brisalcev, itd. Večina pooblaščenih in drugih servisov ponuja brezplačne preventivne preglede in številne druge ugodnosti v povezavi z zimsko vožnjo.
Oglej si celoten članek

Za nekatere stvari lahko poskrbimo sami, za druge so zato na voljo usposobljeni mehaniki, pravijo pri AMZS, kjer dodajajo, da strokovnjakom vsekakor prepustite kontrolo hladilne tekočine, akumulatorja in ogrevalnega sistema. V njihovih mehaničnih delavnicah strankam svetujejo tudi preventivni pregled podvozja in zavornega sistema. Tega lahko člani AMZS brezplačno izvedejo v poslovnih enotah s tehničnimi pregledi, v obliki preventivnega tehničnega pregleda.

Kaj pa v zimskih akcijah ponujajo na poblaščenih servisih avtomobilskih znamk?

Citroën in DS

Stranka je ob vsakem obisku servisa, ne glede na letni čas, avtomatsko deležna brezplačnega pregleda približno 26 kontrolnih točk na vozilu. Več ugodnosti poleg navedenega ponujajo strankam programa ugodnosti Moj Peugeot / MyCitroen plus – predvsem ugodnosti vezane na rezervne dele in brezplačni hotel za zimske pnevmatike v povezavi z Diners clubom.

Suzuki

Spri Suzukiju ponujajo časovno omejene zimske akcije na štiri delovne tedne, oziroma 20 delovnih dni. Brezplačni servisni pregled so nudili na 18 kontrolnih točk vozila, vsa dodatna popravila, ki se na takem brezplačnem pregledu odkrijejo pa so plačljiva.

Ford

Posebne Fordove zimske servisne akcije ne pripravlja. Skozi vse leto imajo na voljo določene artikle iz ponudbe za dodatno opremo vozila, ki so na voljo po akcijskih cenah. Primernost akcijskih artiklov izbirajo glede na letni čas, za zimo pripravljajo akcijske cene za tepihe, zavesice, korita, nosilce koles, smuči, strešne kovčke, vlečne kljuke. Dodatne ugodnosti so v ponudbi program Ford Motorcraft, ki je na voljo voznikom vozil Ford, ki so stara 4 leta ali več. Znotraj tega programa ponujajoj brezplačni vizualni pregled avtomobila, servis po ugodni ceni (ni enak rednemu servisu), ugodne cene in menjavo pnevmatik, ugodne cene menjave delov in najpogostejših popravil. Kupci novega focusa ali fieste dobijo brezplačne zimske pnevmatike.

BMW

Ponudba velja za vse modele BMW, cene so od 50 evrov naprej. Morebitna dodatna dela  in menjavo avtomobilskih tekočin se doplača. Zimski servisni pregled vključuje: Pregled nivojev avtomobilskih tekočin (motorno olje, hladilna tekočina, pralno sredstavo za vetrobranska stekla, olje servovolana, zavorna tekočina), pregled vzmetenja koles, blažilnikov in krmilnih komponent, vizualni pregled zavor, pogonskega jermena in blažilnikov, pregled brisalcev in pralnega sistem vetrobranskega stekla, pregled luči, Platišča/pnevmatike (stanje, globina dezena in tlak).

Mini

Tako kot pri BMW dodatno ponujajo program celostne nege in zaščite za vozila - zimski wellness za vozila. Zimski servisni pregled Mini vključuje: Pregled zavornega sistema, testiranje nivojev hidravlične tekočine, pregled zunanjih poškodb, pregled pogonskih jermenov za obrabo in napetost, pregled stanja platišč in pnevmatik, testiranja klimatske naprave/sistema ogrevanja. Ponudba velja za vse modele Mini, cene so od 50,50 evrov dalje. Morebitna dodatna dela in menjavo avtomobilskih tekočin se doplača.

Opel

Pri Oplu ugodnosti svojim strankam nudijo s program myOpel in Servis Plus. Zimska ponudba vključuje: 20 odstotni popust na izbrano dodatno opremo, 25 odstotni popust na tekočino za čiščenje stekel, do 36 odstotni popust na jeklena in aluminijasta platišča. Akcija traja od 15 oktobra do 31. decembra leta 2015.

Peugeot

Posebnih zimskih pregledov nimajo. Stranka je ob vsakem obisku servisa, ne glede na letni čas, avtomatsko deležna brezplačnega pregleda približno 26 kontrolnih točk na vozilu. Poleg navedenega imajo stranke programa ugodnosti Moj Peugeot možnost koriščenja različnih ugodnosti vezanih na rezervne dele in brezplačni hotel za zimske pnevmatike v povezavi z Diners clubom.

Mercedes-Benz

V zimskem času se kot v poletnem času servisi izvajajo po servisni kodi, ki se izpiše iz vozila. Ob rednih vzdrževalnih delih se v vozilo natoči brezplačna zimska tekočina za vetrobransko steklo do -30 stopinja. Izvede se kontrola kvalitete hladilne tekočine, kontrola stanja pnevmatik (globina profila zimskih pnevmatik). V akciji so po ugodnejših cenah metlice brisalcev za prednje in zadnje steklo, hkrati se vrši kontrola delovanja brisalcev (če puščajo sledi) in brizgalnih šob. Na strankino željo se izvrši tudi test baterije. Vsa ostala potrebna dela so izvedena ob rednem servisnem vzdrževanju. Dodatna se izvedejo po dogovoru s stranko.

Hyundai

Pri Hyundaiju imajo vsa vozila v času trajanja garancije, torej 5 let, enkrat letno na voljo brezplačen preventivni pregled vozila, ki zajema pregled 35 kontrolnih točk s strokovnim poročilom o stanju vozila.

Renault in Dacia

Akcija preventivnih servisnih pregledov pred prihodom zime je že končana. V okviru dnevov odprtih vrat so namreč vsi pooblaščeni servisi Renault in Dacia do 20. oktobra lastnikom ponujali brezplačni kontrolni pregled po 33. različnih kontrolnih točkah na vozilu z oceno morebitnih potrebnih popravil. Zimske akcije pa so sledeče: Renault ob nakupu novega avta krije do šest mesečnih obrokov preko Renault Financiranja, obenem pa novi lastnik pridobi še brezplačno podaljšano jamstvo za pet let ter komplet štirih zimskih gum. Akcija traja do 31. decembra 2015. V okviru programa zvesto na cesto za avtomobile, starejše od pet let, članstvo v programu za 19 evrov prinaša celoletno 24-urno Renault pomoč na cesti in do 30 odstotni popust na vzdrževanje vozila v času trajanja programa. Članstvo v programu velja za obdobje enega leta, ob opravljenem letnem vzdrževalnem pregledu v pooblaščeni servisni delavnici pa se članstvo brezplačno podaljša za eno leto. Ob nakupu osebnega vozila Dacia kupcu podarjijo: štiri zimske pnevmatike, sedme let brezplačnega podaljšanega jamstva ali 100.000 km (ob nakupu z Dacia Financiranjem), brezplačno osnovno kasko zavarovanje za prvi dve leti (ob nakupu z Dacia Financiranjem). Akcija traja do 31.decembra 2015

Mazda

Pri uvozniku za Mazdo so nam pojasnili, da so do nedavnega oglaševali tudi brezplačne spomladanske in zimske preglede vozil. Odziv nanje je bil bolj mlačen, zato jih ne promovirajo več. Sicer pa stranke omenjena pregleda in še več dobijo v sklopu rednega servisa.

Nissan

V letošnjem letu so pripravili zimsko akcijo imenovano »Izredne razmere«, ki je trajala do 30. novembra 2015. V omenjeni akciji je kupec prejel brezplačni pregled vozila in 20 odstotkov popusta na stroške vgradnje in nakupa jeklenih in aluminijastih platišč, za jeklena platišča, senzorja za nadzor tlaka v pnevmatikah, metlice brisalcev, sredstvo proti zmrzovanju, akumulator in na tekočine za steklo., kot tudi na Nissanovo originalno dodatno opremo, in sicer: strešne nosilce, nosilce za smuči, strešni predpražnik, nosilce za smuči in gumijasti prtljažnik. Mehaniki na zimskem pregledu vozila pregledajo 15 kontrolnih točk.. V primeru, da se kupec odloči za menjavo npr. olja, mu brezplačno pripada tudi pregled petnajstih kontrolnih točk.  V primeru rednega servisnega intervala pa kupec brezplačno prejme pregled 45 kontrolnih točk.

AMZS

Svojim članom brezplačno ponujajo odstranitev stare vinjete ob nakupu nove letne, nastavitev žarometov in menjavo žarnic, hitri test akumulatorja, preverjanje delovanja zavor, kakovosti hladilne tekočine, preventivni pregled vozila, ki vam ga posebej priporočajo pred daljšim potovanjem. 20 odstotni popust gre na zamenjavo in uravnoteženje pnevmatik, elektronsko testiranje motorja, ceno delovne ure na servisu, optično nastavitev podvozja, obnovo sprednjih žarometov, 15 odstotni popust pa ponujajo na pregled in polnjenje klimatske naprave.

Kia

Servisna akcija se nanaša na rezervne dele in dodatno opremo, ki je potrebna za pripravo vozila na zimo, pri menjavi pnevmatik se opravlja kontrolni pregled vozila, kar ni  časovno omejeno. Pri pregledu v 23 točkah mehaniki pregledajo zavorni sistem, vodljivost, signalizacijo, globino profila pnevmatik, moč akumulatorja … Kompleten pregled v 23 točkah je brezplačen (vključno s testom akumulatorja, zunanjim in notranjim pranjem vozila, druge ugodnosti so preizkus zavor, preverjanje geometrije koles, branje napak s pomočjo diagnostične naprave ...).

Porsche Slovenija (Volkswagen, Audi Seat, Škoda)

Pooblaščeni servisi nudijo tekom celega leta različne ugodnosti. Pri pregledu na dvigalu servisni svetovalec sistematično pregleda vse za varnost ključne elemente vozila. V dialogu vozniku pri tem predstavi tudi morebitne druge pomanjkljivosti, ki bi jih bilo priporočljivo odpraviti. Celotna storitev pregleda vozila na servisnem dvigalu je za stranko brezplačna, skozi celo leto. Veliko strank se odloči za brezplačni pregled vozila na dvigalu pred zimo ali pred tehničnim pregledom. Pri pregledu "od spodaj" opažajo, da je slovenskim voznikom varnost na prvem mestu. Na pooblaščenih servisih nudijo strankam še brezplačno asistenco z jamstvom mobilnosti. Asistenčna storitev je na voljo 24 ur na dan z obsežnimi kritji. Če vozila ne bi popravili dovolj hitro, stranki pripada brezplačna nočitev v hotelu ali katera druga rešitev. Asistenca je na voljo za celotno Evropo. Veliko stavijo na uporabo tovarniško obnovljenih in Economy delov, ki lahko pomenijo tudi do 50 odstotni prihranek pri materialu. Posebej zanimivi so originalni brisalci stekel, za katere nudijo pooblaščeni servisi celo zimo 25 odstotni popust.  Znatni prihranki za stranko pri vzdrževanju so mogoči tudi s t.i. servisnimi paketi, kjer stranka vnaprej pozna obseg dela na vozilu in točen cenovni okvir. Izpostavljajo menjavo zobatega jermena.

Toyota

Do konca leta velja posebna ponudba za zimski pregled vozila, s ceno od 22 evrov naprej. Ponudba vključuje: menjavo metlic prednjih brisalcev (komplet), tekočino za pranje stekel (1liter), test baterije, test svetil, pregled pnevmatik in kontrolo hladilne tekočine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.